Akvariet i Drøbak har fått nye og entusiastiske krefter, planene for tilbudet framover er mange, og skal kartlegges ved en brukerundersøkelse. Historien til akvariet er lang, det startet i 1995 da entusiaster i Drøbak Båtforening fikk snudd motstanden og stablet et tilbud på beina. Takket være enorm frivillighet er akvariet blitt den nest største turistattraksjonen i Drøbak. 

På tross av dette har akvariet i mange år manglet penger. Sommeren 2013 gikk det så langt at de måtte true med å stenge for å få penger. Da fikk de midler til det mest nødvendige. Men mye gjenstår.

Frogn kommune skryter av akvariet på sine hjemmesider uten selv å ta ansvar. Et tilbud som årlig drar 30.000 mennesker innom båthavna burde prioriteres i hvert eneste budsjett. De årlige overføringene burde økes, slik at akvariet tilfredsstiller de kravene et moderne akvarium betinger.

Det er nødvendig med mer støtte, og politikerne og administrasjon bør prioritere et akvarium som kan vokse og bli en enda større turistattraksjon i Drøbak.

«Vi har et ønske om å pusse opp og utvikle slik at det blir et bedre og mer moderne tilbud til publikum», sier ny daglig leder Marius Vodrup. Vi deler hans ønsker, og kan ikke forstå hvordan et av byens mest populære steder kan bli økonomisk nedprioritert. 

Mulighetene er enorme, men da må bevilgningene øke. Først da kan planleggingen starte.