Viktig senior-aktivitet

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LederDu hører ikke så ofte om dem, men de driver viktig helseforebyggende arbeid. I det daglige handler det om porselensmaling, strikking, studieringer, kjøkkeninnsats, trim, datakurs, arbeids- og vevstue, årlig studietur på forsommeren og en mengde andre aktiviteter og til dels sprelske påfunn.

I fjor «arvet» de masse garn og stoffer som ble til flotte produkter, og de oppfordrer innbyggere til å donere materiell til arbeidsstuen slik at det kan bli fart på salget før påske og jul.

Vi snakker naturligvis om Frogn Seniorsenter som holder til i «Hospitalet» tvers overfor Drøbak kirke. Seniorsenteret er en kommunal virksomhet, og fra tid til annen er virksomheten tema blant politikerne. Likevel finner vi ingen negative omtaler eller innspill om seniorsenteret i Amtas arkiv. Det skyldes trolig at senterets ledelse følger opp det som kommer av signaler fra kommuneledelsen og ikke minst at virksomheten drives på en måte som trekker til seg stadig flere eldre og uføretrygdete, opp mot 750 brukere i fjor. Det var ny rekord.

Driften er meget rimelig. Personalkostnaden går til daglig leder i full stilling og en aktivitør i 75 prosent stilling. Det er vanskelig å vurdere verdien av å holde 750 eldre og uføre i aktivitet slik seniorsenteret gjør. Det er egentlig uvurderlig. Vi kommer ikke på noen annen kommunal virksomhet med så høy suksessfaktor. Her må det da være noe som yngre ansatte i annen kommunal virksomhet kan lære av.

Artikkeltags