«Å rope «alarm, alarm» om folk som rydder opp i egen hage bærer bud om en innblanding vi ikke tror folk ønsker»

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LEDER: 

Frogn SV melder både her i avisen og i sosiale meider at partiet har mottatt en «alarmtelefon om Apotekerhagen». Og vi fortsetter å sitere; «Noen hogget busker og trær i haven, og det ble sagt at Apotekerhaven er solgt til de som bor der». Her i Amta vet vi at trær engasjerer og vi nøler ikke med å skrive om verken allèer, hule eiker eller treet som falt fra egen høyde på grunn av råtne røtter, men vi må innrømme at vi stoppet opp et ekstra øyeblikk over den skrekkslagne meldingen som fortsetter slik:

«Vi sjekker ut hva som har skjedd. Følg med.» Og så la de med et bilde av tomta slik den nå ser ut med kappede trær og ryddet kratt. SVs detektrivarbeid var i gang, mens både Høyre-ordfører Thore Vestby og folk ellers bejublet den pågående opprydningen.

Som lokalavis vet vi også at det ofte er de små sakene som engasjerer, såvel som at det er de krystallklare standpunktene i saker som kan avgjøre et kommunevalg. Frps arbeid for Sjøtorget er et eksempel som har gitt dem et løft i Frogn. Ønsket om et splitter nytt akvarium kan løfte Bente Bjerknes i KrF godt over sperregrensen. Men å rope «alarm, alarm» om folk som rydder opp i egen hage bærer bud om en innblanding vi ikke tror folk ønsker. Vi har også skrevet nok om forsøpling og gjengrodde hager til at vi nå ikke sparer på rosen til de som tar til øks og spade og bidrar til forskjønnelse i vårt nærmiljø.

Vi vet at SV i Frogn i den kommende valgkampen er opptatt av vern av både gamle hager og hus, men vi gapskratter litt i deres jakt på krattet.

Artikkeltags