Smart å samarbeide om fysioterapi

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leder Meldingen om at de fysikalske instituttene og de kommunalt ansatte fysioterapeutene nå skal samarbeide om pasientlistene er særdeles gledelig nytt i Frogn. Men det skulle egentlig bare mangle at et slikt samarbeid endelig kommer.

Fysioterapi er et tilbud kommunene er pålagt å ha gjennom loven. Med jevne mellomrom har Amta skrevet om lange ventelister for å få time hos fysioterapeut. Nyopererte og andre hastepasienter har krav om å komme foran i køen, noe som fører til at kronikerne stadig står fast i køen.

Kommunens fysioterapitilbud er delt opp i mange deler, med kommunalt ansatte fysioterapeuter og private fysioterapeuter med kommunalt driftstilskudd som de to viktigste kategoriene. Gruppene har tidvis framstått som konkurrenter.

All den tid det er dyrere for kunden å kjøpe privat fysioterapeut og derfor mindre attraktivt, er kommunens driftstilskudd meget populært. Da er det kanskje naturlig at deres svar på problemet fort er flere tilskudd. Men alle som følger litt med på landets økonomiske framtidsutsikter skjønner at rådmannens budsjetter ikke vil bli rausere med årene.

Da er det nok adskillig smartere å komme seg opp av skyttergraven og gå sammen på tvers av spesialfelt og kommunale tilbud, og se på hvordan en best mulig kan utnytte de ressursene man har. Andre kommuner har gjort det med god effekt, deriblant Ski og Vestby. Om et års tid vil vi kanskje se effektene her i også. Amta lover å følge med.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken