Terrorhandlingene i Paris utløser også følelser og frykt i vårt lokalmiljø. Vår syriske fribytegner Fadi Abou Hassan har utrykt dette gjennom en ny tegning han har sendt Akershus Amtstidende, og som illustrerer denne lederen. Samtidig øker frykten for at det blant asylsøkerne til Europa og Norge skal være terrorister.

Les også:  – I Paris er det bevæpnet politi over alt

Til norske medier i går sa statsminister Erna Solberg at hun har stor tro på at slike personer vil bli avslørt av det norske mottakssystemet. Vi håper hun har rett. Det er viktig å spre informasjon om overvåkning og samarbeid med resten av Europa om dette. Også i lys av alle de som nå tar til orde for å legge hindringer for at asylsøkerne får komme hit. Mange av dem skiller ikke mellom ekstremister og flyktninger.

Les også: Janike Lai (23) fra Nesodden i Paris: - Det er veldig ubehagelig 

Vi vet også at det blant terroristene var europeiske statsborgere. Vi vet at IS har rekruttert, og sikkert vil fortsette å rekruttere, ungdom i andre vestlige land så vel som i Norge. Amta har også tidligere omtalt at en etnisk norsk nesodding er siktet og etterlyst for terror etter å ha blitt trent opp av al-Qaida. Han er en tidligere venstreradikal uten noe på rullebladet.

Vårt lokale eksempel illustrerer også at terrorisme og ekstremisme ikke kan knyttes opp til et bestemt land, en bestemt gruppe mennesker eller et bestemt ideologisk eller politisk ståsted. Også terroren som rammet Norge 22. juli 2011 er et eksempel på det.

Mange av dem skiller ikke mellom ekstremister og flyktninger.