Arrangementet har vokst ut av elevkantinen på Tangenåsen ungdomsskole og Tangenten og ble i år holdt i Samfunnshuset med 130 gjester.

– Denne dagen er naturligvis helt spesiell for oss, sier Banos far Abobakar R. Mostafa.

– Vi feiret alltid denne dagen før 2011. Etter 2011 ønsket vi ikke at denne dagen skulle passere som en vanlig dag. Vi ville markere og minnes Bano og hennes tanker om livet. Spesielt det med integrering og å bygge broer mellom kulturer. Og ikke minst Banos politiske hjertesaker som likestilling, asylbarn og et mutikulurell samfunn, sier Abobakar.

Se bildene fra markeringen her:

Bildeserie

Se bildene fra markeringen av Banos 25-årsdag

Vil forene

– Tanken var å forene nordmenn og flyktninger til en felles samling i julen, sier Unni Karlsen fra Nesodden Røde Kors.

– Abobakar Rashid, faren til Bano, er flyktningguide her på Nesodden som Røde Kors driver, og vi ble enige om at en slik forening av minnefondet og flyktningguidene ville være en fin måte å bygge bro mellom kulturer og drive integreringsarbeid.

Sammen har de fått til en hyggestund med «julepizza», kaffe, kaker og underholdning. Alt ledet elegant av konferansier Karianne Frønsdal.

Bano var et prakteksempel på multikulturisme, og ønsket å fremme det beste fra både kristendom og islam. Hun var et prakteksempel på multikulturelle, sa Abobakar i sin tale til forsamlingen.

– For Bano, som lokalpolitiker, var verdier som rettferdighet, likestilling og klima sentrale. Minnefondet har som formål å støtte ungdom, bidra til likestilling, fredelig og kreativ kulturell sameksistens og bygge broer mellom kulturer, påpekte han.

Korpsmusikk

Samfunnshuset ble fylt av vakker julesang ved Amalie Kvaksrud (vokal) og Kristian Kvaksrud (piano) med både norske og engelske sanger. Sammen skapte de en varm stemning i salen for alle frammøtte. Vi fikk også servert et dikt skrevet om familien Rashid framført på arabisk og norsk og underholdningen avsluttet med en minikonsert med Fremad Janitsjar.

Men en julefest blir ikke komplett uten gang rundt juletreet og besøk av nissen til stor jubel blant barna. Slik ønsket familien Rashid å feire Bano. På tradisjonelt norsk vis.
 

LES OGSÅ: