Nedrykk for DFI

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtDFI har opplevd mye turbulens så langt i 2019. I fotballgruppen har styret blitt skiftet ut, daglig leder har blitt sparket, frivillige og sponsorer forsvinner eller blir bedt om å forsvinne og sportslig leder har forlatt klubben rett etter sesongstart. Andre grupper sliter også med kontinuiteten og frivilligheten (turn og håndball). DFIs motto («dyktig, fair og ivrig») blir en floskel mot den daglige adferd.

Målsettingen om å være et så bredt idrettslag som mulig med så mange som mulig i aktivitet på gode anlegg, virker langt unna. Fokus er på økonomi i delregnskapene. Alle gruppene blir fulgt opp jevnlig med krav om balanserte budsjetter og pluss tall. Hovedlagets økonomi er god, gruppene sliter. Dette på tross av at det kun er hovedlaget som både reelt og formelt er både arbeidsgiver og økonomisk enhet.

Få spørsmål stilles om fordeling av inntekter og interne kostnader. Lite energi brukes på å skape effektivitet og samspill mellom hovedlaget og administrasjonen (som ikke har noen sportslig aktivitet) på den ene siden og gruppene på den andre. Daglig problemløsning og brannslukking blir fokus. Kanskje er det ikke å rart at DFI sliter med å skaffe en ny daglig leder?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags