Et levende sentrum flere steder enn i Gamle Drøbak

Av
DEL

DebattNår vi tenker på sentrum i Frogn er det lett å tenke på gamle Drøbak, men Dyrløkke er et vel så stort handelssenter. Videre har vi mindre områder som Heer, Seiersten og Dal som alle har en senterfunksjon. For Høyre er det viktig å styrke de enkelte sentrene på deres vilkår.

Det er nok Drøbak flest forbinder med Frogn, med nærhet til Oscarsborg, Badeparken, torget, den karakteristiske bebyggelsen, nisjebutikkene og serveringsstedene.

Høyre ønsker å markedsføre Frogn som kulturby ved å forsterke markedsføringen av våre kulturtilbud, som Oscarsborg, Julehuset, kunstutstillinger, gallerier, Avistegnernes hus, Drøbak Akvarium, Follo museum, Badeparken, båthavnen og andre gode opplevelsesmuligheter.

Bankløkka brukes i dag som parkeringsplass og er helt nødvendig for å kunne tilby de besøkende sentralt plassert parkering. Samtidig er ikke parkeringsplassen i seg selv miljøskapende og Høyre ønsker bedre utnyttelse av Bankløkka. Vi vil ha parkeringsplassene under bakken. Slik kan bakkeplanet utnyttes bedre for å styrke gamle Drøbak som et attraktivt besøksmål.

Et av hovedgrepene i byutviklingsplanen for Dyrløkke, Ullerud og Seiersten er å utvikle disse områdene til en mer bymessig utforming med kombinasjon av boliger og næring. Gjøres det riktig, kan det bidra til en styrking av Dyrløkke som senter, samt i større grad knytte sammen Dyrløkke, Ullerud, og Seiersten sammen med Gamle Drøbak.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags