Vent ikke la det avgående kommunestyret bestemme Nesoddens fremtid

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtOnsdag vedtar det avgående kommunestyret den nye kommuneplanen. De vedtar en plan som blant annet skal tidoble innbyggertallet i Fagerstrands definerte vekstområde i perioden. De skal vedta en boligvekst 50 % høyere en hva behovet tilsier, jf. SSB fremskriving av befolkningsvekst for Nesodden.

De vedtar en plan som Fylkesmannen høyst sannsynlig ikke vil godkjenne fordi både boligvekstens størrelse og etablering av Fagerstrand som et sentrumsområde ligger utenfor de sentrale myndigheters rammer, for bruk av areal og transport, ATP.

Det er en grunn til at sentrale rammer, som ATP, skal følges av kommunene, særlig av klimahensyn. Kommunestyret kunne derimot vedtatt å utsette planen til neste kommunestyre å vedta en ny plan. Det ville gitt mer tid til å bygge inn alle høringssvarene fra Nesoddens innbyggere og ikke minst funnet en løsning i trå med Fylkesmannens innsigelser. Men gjør de det?

Som den oppmerksomme leseren har oppdaget mangler det et komma i overskriften. Oppfordringen til kommunestyret er å sette det på rett plass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags