Samrøret mellom politikere og journalister svekker journalistikkens troverdighet

John Glenn Robertsen

John Glenn Robertsen Foto:

Av
DEL

InnsendtMange av oss husker godt fra i vinter når VGs politiske redaktør, Hanne Skartveit beklaget sterkt i Debatten på NRK om mediehusets grove overtramp i selfie-videoen med Trond Giske (Ap).

Samtidig med TV-debatten festet en mengde mediefolk sammen med Hadia Tajik (Ap) og hennes nye kjæreste, tidligere politisk journalist i Dagens Næringsliv, Kristian Skard.

Nylig kunne Journalisten (10.7.2019) melde at en SV-lokalpolitiker jobbet med politisk sak som journalist i Finnmark Dagblad. Det er jo nesten ikke til å fatte.

Hva gjaldt mediedekningen til Tajik og Skards fest, så uttrykte sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness følgende på sin Facebook: «Alle vi ser på disse festbildene er venner, tidligere kolleger, nåværende eller kommende ektefeller. Og alle er opptatt av mangfold – og å kritisere MAKTA.»

At Hordalands Aps stortingsrepresentant Jette F. Christensen og VGs politiske kommentator, Frithjof Jacobsen hadde hatt et intimt forhold uvisst hvor lenge – var nok et bidrag til å svekke den generelle tilliten til kommentarjournalistikk.
 

Jacobsens handling var et alvorlig brudd på den tillit og «kontrakt» som skal være mellom en ansvarlig redaksjon og deres faste abonnenter og lesere, ifølge VG selv.

For å sitere førstelektor Elin Ørjasæter: «Journalister som lever for tett på kildene sine, gjør journalistikken dårligere.»
 

Det er snart valgkamp hvor mediene kommer med sine meninger og analyser. Vi lesere bør kanskje bli litt mer kritisk til hva som faktisk serveres oss?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags