Flotte prestasjoner fra Drøbak hundeklubb

Helene og Penny på det norske landslaget i agility.

Helene og Penny på det norske landslaget i agility. Foto:

Av
DEL

InnsendtFor fjerde år på rad har Helene Norstrøm Pettersen og hennes dvergpincher Penny (Mirenzo's Petit Astoria) kvalifisert seg for det norske landslaget i agility. 

Nivået blant de norske agilityekvipasjene har blitt meget høyt, og å kapre landslagsplass er utrolig sterkt.

Penny som til høsten fyller ni år, og i hundeverdenen går i kategorien veteran, bar ikke mye preg av veteranstatus i helgen.

Forrige helg var det NM og da kom Penny og Helene hjem med to bronsemedaljer, både individuelt og i lag, denne helgen var det uttagningsløp tre hele dager på rad i Ølen.

Penny og Helene holdt fokus helt inn, og kapret en landslagsplass. Nå venter deltagelse i nordisk mesterskap i Danmark i august.

Ny champion

Drøbak hadde også fire andre deltagere denne uttakingshelgen. Øydis Kveta gjorde mange flotte løp med sine to dachser, Ågot og Olga. Yvonne Langerud og Koda imponerte i flere løp. Ida Asbjørnslett og Zuki gjorde noen helt utrolige løp også i stor klasse, men det er utrolig tøft å klare å kapre poeng på dette nivået.

Silje Merethe Sørvig og Panza klarte heller ikke landslagsplass i klasse medium, MEN de klarte å ta sitt tredje hoppcert og Panza mangler bare en liten utstillingssløyfe for å kunne kalle seg hoppchampion.

Silje Merethe Sørvig og Panza.

Silje Merethe Sørvig og Panza. Foto:

Flere NM-resultater

Uttakingsløpene i agility ble arrangert i Ølen i pinsen, mens norgesmesterskapet ble arrangert i Sandefjord forrige helg. 

Det var ikke bare Helene og Penny som gjorde det bra der. I tillegg til hennes bronse ble Stine Mørkhagen Granum og hennes over 10 år gamle Isi nr. 4 sammenlagt.

Drøbak hadde tre lag i klassen for små hunder som ble blant de 7 beste, det beste laget tok bronse. Her gikk Eva Tønnessen og Betty, Yvonne Langerud og Koda, Helene Norstrøm Pettersen og Penny og Øydis Kveta og Ågot. Alle hunder over 8 år og dermed veteraner.

I mellomklassen ble Silje Merethe Sørvig og Panza nummer 5, og Tonje Mørkhagen og Elly nr. 12. Mellomlaget til Drøbak hundeklubb plasserte seg på 4. eller 5. plass. Resultatene er dessverre ikke publisert enda.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags