Ytringsfrihet i Drøbak i U3A

Av
DEL

InnsendtDrøbak ble verdens første Friby for tegnere. Opprinnelig var Friby-ordningen bare ment for forfattere og journalister, men daværende styreformann i Avistegnernes Hus, Helge Gert Simonsen, mente at avistegnere var like utsatt for forfølgelse som skribenter. Friby-ordningen burde derfor omfatte begge yrkesgrupper. Slik ble det. I dag er det fem Friby-stipendiater i Drøbak.

På møtet torsdag 7. november i Frogn U3A vil Simonsen fortelle om arbeidet med å etablere Drøbak som Friby for avistegnere og utfordringene de har møtt underveis. Han vil spesielt ta for seg utfordringene i forbindelse med Je suis Charlie-massakren i Paris i januar 2015.

Arifur Rahman fra Bangladesh ble verdens første Friby-tegner, og kom til Drøbak fra fengslet i Dacca vinteren 2006. Han vil fortelle om sine «forbrytelser» som tegner i hjemlandet, om fengselsoppholdet der han nesten ble drept, og om livet i Drøbak og Norge.

Nadia Hossaini er filmprodusent fra Afghanistan. Hun vil vise sin film om opiumvirksomheten i hjemlandet, om hvordan opium ødelegger tilværelsen spesielt for kvinner og barn. Nadia måtte flykte fra Afghanistan på grunn av trusler mot liv og helse.

Både Nadia og Arifur snakker norsk.

Velkommen til Cafe Sjøstjernen torsdag 7. november.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags