"Insektenes planet" er tema hos U3A i Drøbak

Anne Sverdrup-Thygeson, professor i alt det grønne

Anne Sverdrup-Thygeson, professor i alt det grønne

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt I hver eneste krik og krok på jorden, i hvert tenkelige miljø, kravler, kryper, flyr og spankulerer de – i et enormt antall. For hvert menneske som lever, finnes det 200 millioner av dem: insektene. De lever i seks tusen meters høyde, i de dypeste grotter, i døpefonter, inne i datamaskiner og i hvalrossens nesebor. Og de er livsviktige for oss, disse merkelige vesenene. De bryter ned døde organismer, bestøver planter og er mat for andre dyr. 
 

Dette er tema for foredraget som professor i bevaringsbiologi ved NMBU, Anne Sverdrup-Thygeson, skal stå for torsdag 28. februar. Hun har forsket på insekter i mange år. Hun underviser i naturforvaltning og biologisk mangfold i skog og er en ettertraktet formidler og foredragsholder.

Våren 2018 ga hun ut sin første bok, Insektenes planet. Om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten. Her deler hun sin kunnskap om småkrypene som omgir oss, og viser hvordan både menneskene og alt livet på jorda er avhengig av insektene. Boka har fått strålende kritikker. Den ble nominert til Brageprisen som årets beste populærvitenskapelige bok, og er solgt til mer enn 20 land.

Velkommen til Cafe Sjøstjernen på torsdag, sier Thor Mogen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken