Stem Åpen folkekirke - svar til Øivin Refvik

Karin-Elin Berg oppfordrer til å stemme på Åpen folkekirke i kirkevalget.

Karin-Elin Berg oppfordrer til å stemme på Åpen folkekirke i kirkevalget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt I sitt innlegg i Amta 2. september skriver Øivind Refvik om kirkevalget og de ulike listene som stiller til valg og mener den største forskjellen på listene ligger i synet på demokrati.

Refvik og andre kandidater på nominasjonskomiteens liste er opptatt av at de er nominert av menighetsrådene. Det er ikke så rart, for det er ikke så mye annet som samler dem enn akkurat det faktum. Det er likevel ikke riktig at disse kandidatene i større grad er tillitspersoner verken i kirken eller på vegne av menighetene enn andre kandidater som stiller til valg. Tillitspersoner blir man når man blir valgt, og tilliten og mandatet kommer fra velgerne.

Mange av oss som stiller til valg for Åpen folkekirke har lang fartstid i menighetsråd og andre frivillige verv i kirken. Vårt program er utformet med menighetens beste i tankene. Vi skisserer også hvordan vi ønsker å bidra til en åpen og inkluderende kirke.

I innlegget skriver Refvik også at «Ekteskapet er ikke på dagsorden nå». Det er ikke riktig. For enkelte, så er det spørsmålet alltid på dagsorden. Faktisk går Bønnelista til valg på at vedtaket om likekjønnet vigsel skal reverseres. Jeg er selvsagt enig i at det er usannsynlig at det blir et faktum i denne perioden, men like fullt viser det hvor viktig det er at det blir valgt inn kandidater som entydig vil kjempe mot en slik utvikling. De kandidatene står på Åpen folkekirkes liste.

Hvis man er opptatt av at både menigheten og det enkelte medlem skal ha gode kår, så bør man stemme Åpen folkekirke. De som stemte på oss sist bidro til at kirken tok et langt steg for å bli mer åpen og inkluderende. Vi trenger fortsatt støtten fra velgerne for å fortsette det arbeidet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken