Familiehjelpen Ukraina øker sin innsats!

Sykepleiestudenter deler ut søtsaker og godteri til pasientene på hospitset for dødssyke i Dubno julaften 6. januar.

Sykepleiestudenter deler ut søtsaker og godteri til pasientene på hospitset for dødssyke i Dubno julaften 6. januar. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtOrganisasjonen Familiehjelpen er drevet av ildsjeler som mener at all hjelp som noen gir til trengende i Ukraina, skal komme frem til dem det gjelder. Alt arbeidet blir drevet via internett og foreningen kan av den grunn vise til at der ikke er utgifter av betydning. I 2018 var utgiftene av den grunn bare 1 % av inntektene, bare bankgebyr.

Organisasjonen ble stiftet i 2015 og helt fra starten har den vokst i aktivitet og soliditet. I 2018 har hjelpen gjennom organisasjonen øket med 100 % fra foregående år. Svært mange nye givere har kommet til, og stadig flere viser at de har tillit til organisasjonen sitt arbeid.

Det siste året har en også fått gode kontakter flere steder og hjelpen blir derfor satt inn også i de områdene. Dette gjelder i hovedsak byen Nikolajev nær Odessa og i den okkuperte sonen i Luhansk region lengst øst i landet. Området er herjet av krigen og det meste av infrastruktur er borte. Nøden er vesentlig større enn de andre stedene og hjelpen der blir økt mye det kommende året.

Selv om navnet på organisasjonen tyder på at det er familier som blir hjulpet, blir de innsamlede midlene brukt til det meste der menneske er i stor nød. Det kan være alt fra enslige pensjonister som er syke eller sulter, til barnehjem eller ungdom som har mistet foreldrene og som står i fare for å måtte slutte på en skole som koster for mye. I tillegg til dette blir det også gitt ekstra hjelp der det er snakk om brann, store personskader eller andre kriser for mennesker. I Luhansk blir også kirkens matutdeling støttet slik at de nå kan dele ut 350 varme middager ekstra hver måned.

Siden foreningen ikke bruker midler på PR eller annonser, kan en finne oss på Facebook, via e-postadressen familiehjelpen@gmail.com eller telefon 90134629.

Harald Vågene

Leder Familiehjelpen Ukraina

Følg på: Facebook

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags