Lions club Drøbak søker eventyrlystne ungdommer sommeren 2020

Bildene er med deltakere på Lions internationale leir i Follo sommeren 2019. De var med på Lions arrangement på Oscarsborg og i Drøbak.

DEL

MeningerEr du klar for en fantastisk opplevelse?

Hvert år sender Lions Club Drøbak, ungdommer fra Frogn, som er mellom 18 og 21 år, til leiropphold et sted i Europa. Leirene blir arrangert i juli/august og har en varighet på 2-3 uker, inkludert en ukes opphold hos en vertsfamilie. Lions Club Drøbak betaler reisen og opphold for de som er så heldige å få mulighet til å bli med på dette.

Dette er en unik mulighet til å få en reise, til å møte annen ungdom, få opplevelser og knytte vennskapsbånd til ungdom fra hele verden. Ønsker du å velge ett bestemt land så skynd deg å søke, plassene kan bli raskt opptatt.

Internasjonal ungdomsutveksling er en viktig del av Lions Clubs internasjonale ungdomsarbeid. Målet med den årlige utvekslingen er å gi norske ungdommer mulighet til å lære andre mennesker fra andre land og kulturer å kjenne. Det er viktig å skape forståelse for hverandre, bygge vennskap, uansett hvilken kultur, religion, politisk ståsted eller land deltakerne kommer fra.

I 2018 sendte Lions Club Drøbak to ungdommer til Lions internasjonale leir i Sveits. Denne sommeren var det to ungdommer som fikk reise til Portugal og Island. På disse leirene møtes ungdommer fra hele verden og deltar i sosiale aktiviteter og besøker kulturelle severdigheter som arrangeres av de lokale Lions klubbene.

Leirspråket er engelsk. Leiren består av ca 25-30 deltakere på din egen alder fra hele verden. Du vil få innsikt i andre kulturer og levesett samt kunnskap om Lions humanitære arbeid i det land du kommer til.

Du vil lære om forpliktelsene vi alle deler og forskjellene som vi respekterer hos hverandre – uansett hvor i verden vi kommer fra. Deltakerne sitter igjen med mange gode minner og opplevelser i tillegg til at sterke vennskap knyttes.

Det er viktig at de utvalgte studentene, som får muligheten, aksepterer og forstår at de kommer til ett annet land med andre levesett, regler og livsførsel enn i Norge. Viktig å rette seg etter det enkelte lands normer for skikk og bruk også i forhold til sømmelig oppførsel. Vi forventer at deltagerne har en stor grad av modenhet for å kunne takle utfordringer og opplevelser ved å bo hos én eller flere forskjellige familier i et land langt hjemmefra.

For å delta på Lionsungdomsutveksling i Europa, må interesserte først ta kontakt med LionsClub Drøbak på Mail: Drobak@lions.no eller til Kontaktpersonene: Erik Kolsrud Aas mobil 993 99 499 og Tove-Elisabeth Moen mobil 924 06 564 . De vil gi ytterligere informasjon om søknadspapirer og prosessen videre. Søknadsfristen er 31.12.2019. Vi anbefaler at interesserte tar kontakt så snart som mulig da plassene på de enkelte leire fylles opp fortløpende.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags