Legalisering av Marihuana? NEI!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

InnsendtJeg er ikke en politiker. Jeg er ikke en politimann. Jeg er deres medelev! Cannabis kan føre til store negative konsekvenser!

Marihuana er et kjent problem blant ungdommer i dag. Det er et åpningsstoff som kan lede til sterkere narkotiske stoffer etterhvert som personen søker sterkere rus, og bør absolutt ikke legaliseres.

Marihuana, eller cannabis, er et narkotisk stoff som gir deg en form for lykkerus, som kroppen etterhvert blir kjent med, og vant til. Personen vil aldri oppnå like sterk rus som første gangen de prøvde. Dette kan føre til at vedkommende ønsker å finne igjen den samme rusen, og lete etter sterkere stoffer. Slik kan det fortsette frem til personen har gått over på sterke narkotiske stoffer.

Cannabis er ikke et fysisk avhengighetsskapende stoff. Men psyken spiller en stor rolle. Et menneske kan bli psykisk avhengig av visse rutiner og visse handlinger. Dette kan føles som en fysisk avhengighet. Det kan lede til at de ender opp med å ruse seg hver dag, eller ofte. Det kan føre til at man ikke har matlyst, ikke får sove eller ikke klarer å kjenne på glede som samme måte som når man ikke er ruset på dette stoffet.

Bruken kan få store konsekvenser i hverdagen til enkeltindividet, men kan også gå utover flere dersom dette er en person som for eksempel er avhengig av bil i hverdagen, og ender opp med å kjøre i ruset tilstand.

Store inntak av dette stoffet kan føre til hukommelsestap, nedsatt konsentrasjon, nøyaktighet og minsket forståelse for beskjeder. Vi vet at det kan skade arvematerialet. Dette sier bare noe om hvor mye narkotiske stoffer påvirker hjernen, kroppen og livet vårt.

Kort oppsummert vil dette si at legalisering av cannabis kan føre til mye negativt. Det kan oppstå trafikkulykker, individuelle skader på hjerne, og tunge rusavhengige. 

Mari, 2STB

Elev ved Ås vgs

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags