Venting til besvær på legevakten

Av
DEL

InnsendtKlokken er 2210 en lørdagskveld på legevakten på Ski. Her hygger jeg meg sammen med ca. 30 andre pasienter i påvente av at døren inn til legen åpner seg og hvor en vennlig stemme skuer ut over forsamlingen og sier: «din tur».

Snart har det gått 2 1/2 timer på venteværelset. Mine plager er høyst moderate, hvilket betyr at andre akuttpasienter selvfølgelig skal få hjelp før meg. Men hva er akseptabel ventetid selv for små «plager»?               

Heldigvis er det tilrettelagt for mange hyggelige aktiviteter under ventetiden. Her kan man telle rullestoler eller studere andre pasienter og deres forskjellige «vondter».

En pasient har ligget på gulvet over en time med den ene foten høyt til værs. Sannsynligvis et benbrudd. Han må pent vente, han også!                                   

Jeg ser ustanselig på klokken og surfer på mobilen til batteriet blir flatt. Til slutt er all kreativitet brukt opp. Først etter nærmere tre timer er det min tur. Litt mer venting utenfor legekontoret før jeg fikk komme inn til legen! Konsultasjonen var unnagjort på fem minutter!                                                     

Hvor er sentraliseringsgevinstene av å sende Nesodden-pasienter til Ski når man trenger legehjelp? Jeg hadde kun behov for noen få minutters legekonsultasjon og et par piller med antibiotika frem til apoteket åpnet påfølgende mandag. Det er alt! At dette skal kreve en times kjøring og 3 1/2 times ventetid på kjøpet virker rett og slett absurd! Nei, kjære politikere, det er faktisk lov å snu.

Få legevakten tilbake til Nesodden. For ordens skyld. Jeg dro fra Nesodden klokken 19 og kom hjem med fem piller i hånden til midnatt!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags