Miljøfiendtlig parkeringspolitikk på Nesodden

Av
DEL

InnsendtI rushtiden på Nesodden, når mange reiser til jobb og skole med buss og båt, er bussene fullstappet. Mange vil nok si seg enig i at kollektiv tilbudet på Nesodden da er dårlig mange steder. I tillegg mangler det bussforbindelse på flere strekninger (for eksempel mellom Jaer og Fagerstrand). Dette er en av grunnene til at noen velger å kjøre moped til Nesoddtangen brygge. Dette har vært greit fordi det fantes gratis parkering for mopedister. En dag sluttet det plutselig å være gratis, man kunne faktisk risikere å få tildelt en bot på 900 kroner etter kl. 08:00. Parkeringsplassen som er satt av til mopeder er ofte helt full, og derfor har mopedistene pleidd å sette de små kjøretøyene på fortauet ovenfor, hvor det er god plass. Fortauet er 6 meter bredt, og det er plass til alle, rullestoler, barnevogner og dessuten en allé med trær.

Parkeringen på dette store fortauet har kommunestyret på Nesodden plutselig valgt å slå hardt ned på gjennom å dele ut bøter like store som dem man gir til biler. Det er vanskelig å forstå hvorfor boten på en liten moped er like stor som på en bil som tar opp en hel parkeringsplass.

Det er positivt at flere kjører moped til brygga når bussene ikke strekker til. Det er mye mer miljøvennlig enn å kjøre bil. Ved å stenge for mopedene, vil bilbruket øke for transportbehovet blir ikke borte. Kommunestyret, som har et flertall av påstått miljøbevisste partier, har nå gjort det betydelig vanskeligere for folk å være miljøvennlige. Det har kanskje ikke vært intensjonen, men det er slik det fungerer i praksis.
Enten bør kommunen tillate at mopedister tar opp noe av plassen på fortauet, eller så må kollektivtilbudet forbedres. Det skal ikke koste 900 kroner å kjøre moped til brygga, i en kommune som ellers setter miljø høyt, og heller ikke mer attraktivt å bruke bilen.
Dersom man føler sterkt mot at det står noen mopeder på et fortau, kan man bestemme at litt av fortauet blir parkeringsplass. Folk ønsker å være miljøvennlige, men da må man legge til rette for at det skal være enkelt å være det. Ved å gå etter de relativt små og miljøvennlig trafikantene, skaper man aggresjon for en ellers god sak.


Skrevet av Oda Grude Flekkøy (19), skoleelev

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags