På samling med kommunen i ryggen

Av

I helgen har 15 unge utøvere fra Drøbak hundeklubb innen hundesporten agility vært på samling i Ski. Det er Frogn kommune som har muliggjort samlingen.

DEL

Innsendt - Dere har jo et helt unikt miljø her i Drøbak. Så mange unge og talentfulle og ambisiøse utøvere samlet på ett brett. Jeg vet ikke om maken i Norge. Ordene er Ina Himle sine.

Ina Himle er sin unge alder til tross, en av Norges aller beste utøvere innen agility, de siste par årene. For halvannet år siden tok hun VM-gull i hopp med sin mellomstore shetland sheepdog Wii.

Det har lenge stått på ønskelista til de unge utøverne i Drøbak å få Ina Himle som instruktør på en treningssamling, og endelig lykkes det. I Follohallen i Ski, lørdag 29. februar og søndag 1. mars fikk 15 utøvere i alderen 15–25 år fått prøve seg med Ina Himle som veileder.

Kommunestøtte avgjørende

Det koster å leie hall og få hyret inn en av Norges beste utøvere og mest etterspurte instruktører. Helt avgjørende for at samlingens kulle bli realitet har støtte fra Frogn kommune vært.

Det er Drøbaks egen norgesmester både som junior og voksen, samt individuelt og lag, Stine Mørkhagen Granum, som har søkt om støtte til unge utøvere i klubben fra Frogn kommune.

Enda mer unikt er at Stine også fikk støtte til seg selv som utøver, en støtte hun valgte å dele med alle de andre i klubben slik at samlingen skulle bli mulig å delta for alle.

Flere av utøverne er under utdanning, eller skoleelever, og en samling som hadde kostet mange tusen kroner hadde ikke vært mulig.

– En stor takk til Frogn kommune som også ser våre unge utøvere her i Drøbak hundeklubb, sier hundeklubbens leder Kjersti Pettersen.

Super treningshelg

Gjennom helgen har Ina hjulpet intet mindre enn 15 utøvere fra Drøbak. Og de forteller om helt unik hjelp og svært mange gode innspill fra Ina Himle.

Avslutningsvis delte hun også med Drøbaks utøvere noe av det hun tror er årsaken til at hun har kommet så langt.
Hun la vekt på at samarbeid med hunden er avgjørende, at det stort sett alltid er den tobente sin feil at det skjer en feil, ikke la hunden forstå at den gjør noe feil, men prøv igjen og gjør en bedre jobb som fører. Ina Himle er en utøvers om også utmerker seg med å behandle både egne og andres hunder med stor respekt både på og utenfor banen. Og i hverdagen, som det er mest av.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.