Trafikk som valgfag har blitt et populært valg på Seiersten ungdomsskole, og blir tilbudt til alle 10. klasse elever. Her kan vi få mulighet til å ta trafikalt grunnkurs gjennom skolen.

Vi i klasse 10A var ekstra heldig i år, fordi lærerne vår Frode Slyngstad og Ann Christin Pedersen, ordnet et besøk til Møller Bil Follo med full omvisning og innsikt i hvordan bedriften fungerer. Vi fikk lære om hvordan Audi og Volkswagen har retningslinjer i sine kontorer, se delelageret, og også få et innblikk i hvordan det er å jobbe på et bilverksted.

Vi snakket også med en fagtekniker som fortalte oss om en videreutdannelse fra bilmekaniker til yrkestittelen han har i dag. Han jobber blant annet med å finne feil ved bilene gjennom kompliserte datasystemer. Selve bedriften og dens historie var også en del av dagen, og elevene fikk et innblikk i både hvordan det er å drive en bedrift og også videre om utviklingen som vil skje med biler i fremtiden.

Daglig leder for Møller Bil Follo, Terje Grøndal, var med oss hele dagen og spanderte også deilig lunsj på alle.

Nærmere slutten av dagen fikk elevene et foredrag av Caspar Hille, mannen som arbeider med lærlingene på huset, hvor vi hadde en åpen diskusjon om yrkesfag vs. studieforberedende. Det ble snakket varmt om yrkesfag, og hvordan det går fint an å ta videre utdanning senere også.

Alt i alt fikk vi som elever et inntrykk av arbeidslivet utenfor skolen.

Marianne Myhre Wamnes, Marianne Dahl.