Flere lokale helter gjennomførte Ridderrennet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt leserartikkelNok et fantastisk Ridderrenn er gjennomført med flere lokale deltakere. Dette reisebrevet tar for seg fire av utøverne i DFI Gruppe 13 som reiste til Beitostølen fredag 16. mars.

Turen opp gikk som smurt i Lions-bilen og selv om det var sol og stort sett tørre veier hele veien var det store øyne når vi møtte en rulleskigåer i shorts et par kilometer før Beitostølen (det var minus elleve grader!). Lørdag 17. mars var selve rennet, og på grunn av sterk kulde på morgenen var starten utsatt med en time. Dette gjorde at vi fikk god tid på morgenen og med strålende sol var ikke kulden noe problem. Vi spente på oss skiene utenfor leiligheten og kunne gli ned til stadion på gangveien som var pent brøytet, men ikke strødd.

Ettersom fjorårets renn ble avkortet kraftig (grunnet en litt dårligere vinter) var flere av utøverne spente på å gå full lengde av det de var påmeldt. Rune S. Olsen og Johs Bjerke var påmeldt 10 km, mens Kristoffer Hove og Henrik K. Gjertsen var påmeldt 20 km. Med stor iver startet alle i et forrykende tempo og utover i rennet gikk både ledsagere og utøvere på en smell eller to. Heldigvis var det mange drikkestasjoner og det ble raskt full fart i sporet igjen. Ettersom det hadde vært ned mot 20 minus på morgenen var snøen kald og forholdene litt tråe, men alle kom i mål på gode tider og var meget fornøyde (og slitne). Takket være meget gode skiforhold levert av Skigruppa i DFI har Gruppe 13 kunne gjennomføre alle sine skitreninger i vinter.

Dette ble igjen ett av årets høydepunkter og alle er fast bestemt på at de ønsker å fortsette treningen og delta igjen neste år. Samtidig håper vi også at flere i denne gruppen ønsker å delta på skitreninger og turen opp for å gå Ridderrennet i 2019. Arrangementet er veldig sosialt med ca. 450 deltakere totalt og flere av deltakerne fra rundt om i landet er gjennom flere år med Ridderrennet blitt gode venner (også harde konkurrenter).

Etter en god middag på lørdag for å feire prestasjonene deltok vi på premieutdeling hvor Johs og Rune fikk premie for 1. plass i klassen og Henrik for 3. plass i klassen. Kveldens høydepunkt ble når Kristoffer ble ropt opp for å motta plakett for 15 gjennomførte Ridderrenn! Dette har han sett frem mot i flere år.

Vi ønsker å rekke en stor takk til Lions Club Drøbak som gjør denne turen mulig.

Kristoffer Ramskjell

Trener DFI Gruppe 13 og ledsager under Ridderrennet

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags