Turngruppa Jaer Turngøy ble en suksess for elevene, som savnet en lett tilgjengelig og morsom aktivitet i hverdagen!

Da flere av elevene ved Jaer skole savnet en lett tilgjengelig fritidsaktivitet i hverdagen, som ikke ville kreve annet enn innsats og moro, fant de liksågodt ut at de kunne starte en egen turngruppe! Det viste seg at flere var interessert, og turngruppa Jaer Turngøy var med ett en realitet!

Selve ideen til turngruppa startet hos noen elever fra mellomtrinnet som hadde lyst til å gjøre noe sammen på fritiden. De startet rett og slett turngruppa med elever som hadde lyst, og fikk med seg noen foreldre som stilte som hjelpetrenere. De trente på grunnleggende teknikker, men ønsket etter hvert å lære mer, og fant ut at de trengte en trener med litt mer erfaring. Det var derimot ikke så lett å få tak i en trener, da de fleste «proffe» er opptatt som trenere ved Nesodden IF Turn. Løsningen på trenerjobben var nærmere enn de trodde, da det viste seg at rektor er tidligere turner! Hun var så sporty at hun stilte opp som trener, og har siden høstferien vært fast trener annenhver onsdag ettermiddag i gymsalen ved Jaer skole! De onsdagene rektor ikke var der, har elevene sammen med hjelpetrenerne øvd på øvelsene turnrektoren viste frem.

-Elevene elsker den morsomme og inspirerende treningen, og har lært en masse! Dette er et prosjekt som er initiert av elevene selv; det er åpent for alle elevene fra mellomtrinnet som ønsker å delta, og har bare vært en stor suksess! Elevene har det utrolig gøy sammen, de lærer mye nytt og trives kjempegodt med denne treningen. Det er fantastisk å se hvor mye glede og samhold slike aktiviteter skaper.

-Med så ivrige og motiverte barn og hjelpsomme og engasjerte hjelpetrenere kommer Jaer Turngøy til å fortsette til høsten, tror Marit Røer Ellefsen, som er en av de aktive foreldrene som har stilt som hjelpetrener for den glade turngruppa. Barn og hjelpetrenere vil med dette få sende en stor takk til rektor Trude for at hun har vært så sporty og snill å stille som trener på Turngøy gjennom hele vinteren.