Beatles kommer til U3A i Drøbak

Komponisten Asbjørn Schaathun om The Beatles

Komponisten Asbjørn Schaathun om The Beatles

Av
DEL

InnsendtThe Beatles kom, så og vant. I løpet av et kort tiår klarte fire arbeidergutter fra Liverpool, beviselig uten noen som helst forutsetninger i sin bakgrunn eller oppvekstvilkår, å revolusjonere hele det populærmusikalske feltet gjennom sin musikk. Med start i et shuffle-band og med enkle musikalske modeller fra rock'n'roll, klarte dette kreative teamet, i løpet av forbausende kort tid, ikke bare å inkorporere og sammenføye en mengde musikalske genre, men også forfine og utvikle sine egne ferdigheter i låtskriving til først å tangere og senere overgå det aller meste i sin samtid. Hvordan var dette mulig?

Professor Asbjørn Schaathun skal fortelle om team, ledelse og individuell og organisasjonsmessig kreativitet – sett gjennom The Beatles' sammensatte kreative «personer», utvikling og arbeid.

Beatles' vel dokumenterte karriere gir oss en unik mulighet til å studere noen av kreativitetens forutsetninger, egenskaper og kjennetegn som vi dermed kanskje kan forvalte på en riktigere måte, om det er i individuell kreativ virksomhet eller om man appliserer modellene og ideene på et team eller en hel organisasjon. 

Professor Schaathun gir oss i dette foredraget illustrasjoner på The Beatles' musikk og arbeidsprosesser i en lett kåserende og underholdende tone. Levende fremførte og innspilte musikkeksempler blir brukt. Disse eksemplene er med på å illustrere likheten foredragsholderen finner mellom problemstillinger innen et spesifikt kreativt fagområde, musikk, og utfordringer som et team eller en større organisasjon møter i sitt daglige arbeide.

Asbjørn Schaathun (f. 1961), er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Royal College of Music i London. Videre studier førte ham til det franske musikkforsknings-instituttet, IRCAM, i Paris. Schaathun har i sitt arbeid med computerstøttet komponering vært en pioner i sitt hjemland Norge. Ved siden av sitt arbeid som komponist har han dessuten skrevet en rekke artikler om andre komponister og deres musikk. 

– Velkommen til en litt annerledes musikkopplevelse på Sjøstjernen torsdag 25. april, sier Thor Mogen.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags