Kommunens verdier og private veier

Av
DEL

InnsendtNesodden Velforbund har i altfor lang tid måttet kjempe for at drift og vedlikehold av veilys i private veier ikke skal overføres til veilagene. Nå ser det ut som også politikerne i de to største partiene har skjønt at det ikke er så lurt å irritere flere tusen stemmeberettige velmedlemmer med ennå en uforståelig sak, rett før høstens kommunevalg. Så kampen om å bli det største partiet på Nesodden er allerede i gang.

Svært mange vil nå si at politikerne endelig har tatt til fornuft. For en har aldri forstått at beboerne i private veier, som bidrar like mye til kommunens fellesskap som dem i kommunale veier, i flere år har blitt belastet med en ekstra utgift til snøbrøyting og strøing. Med den nye vendingen i veilyssaken, må det være naturlig at også snøbrøyting av private veier kommer opp til en ny politisk diskusjon.

Høyre skrev allerede i sitt program for 2015 at de ønsket å gjeninnføre brøyting og strøing i kommunal regi. Venstre, SV og Rødt vil støtte dette. Og da AP i sitt nye program kanskje kan tolkes til å mene det samme, er det bare for Nesodden Velforbundet å få liv igjen i denne saken.

«Likeverdig» er en av kommunens fire verdier. Her sies det: «Verdien likeverdig betyr at alle er like mye verdt, uavhengig av sosial status, økonomi, kjønn, seksuell legning, livssyn, etnisitet, funksjonsevne eller alder». Her burde vi for sikkerhets skyld også få tilføyd ”…. eller bosted».

Arild Drolsum

Medlem Hellvikskog vel

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags