Gå til sidens hovedinnhold

Lokalbuss i Drøbak - er det mulig?

Hallvard Løken

Beboer og bruker av Drøbak

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

Mitt håp er at ALLE STORE busser har start- og endeholdeplass på Seiersten. Er det mulig? Her er det plass til oppstilling og bedre mulighet for evtuelle snuoperasjoner.

Ruteplan for alle reisende som skal til Oslo vil jeg ikke blande meg opp i, men jeg synes det er supert at mennesker som har arbeide i hovedstaden får et godt tilbud.

Det jeg – og veldig mange med meg – er mest opptatt av, er busstilbudet i selve Drøbak og omegn.

Vet at de på Lambertseter/Nordstrand/Bekkelaget har en type «ringbuss», som er en mindre og praktisk bussmodell. Har også sett lignende busser i Strømstad. De er omtrent halvparten så store som dagens store og tunge variant.
Er det mulig at vi kunne få tilbud om en slik bussvariant også i Drøbak?

Mange – inkl. politikere – er bekymret for Gamle Drøbak og hvordan tunge kjøretøyer ødelegger gatelegemet, samtidig som de utgjør en trafikksikkerhetsmessig utfordring grunnet sin størrelse.

Hvis Ruter kunne tilby en mindre og MILJØBASERT lokalbuss med «hyggelig drivstoff» hadde det vært – i mine øyne – en super løsning.

Vet ikke om jeg skal være bastant i forhold til kjørerute, men jeg tillater meg allikevel å foreslå at følgende områder bør tilbys et lokalt kollektivt alternativ – med 2 avganger i timen – som etter dagens ruteplan.

Vi tar utgangspunkt i Dyrløkke/Drøbak City, videre til Heer, retur Drøbak City bort Åsveien, inn Fugleveien, ned til Ullerud, så Seiersten, videre Grandeveien til tidligere Grande sykehjem, videre til Drøbak sentrum og Lehmansbrygga. Retur samme vei. 
Hvis det er mulig kan kanskje bussen utvide ruten ved å kjøre opp Vestbyveien, inn Sogstiveien til Osloveien og retur over Skorkeberg og Drøbak City. Men den varianten blir kanskje i smaleste laget enkelte steder.

PS! For meg er det ingen hensikt med bussalternativer langs golfbanen/Osloveien.

Vårt behov er selvfølgelig å ha et busstilbud der ALLE bor!

For oss – unge, gamle og de med bevegelsesutfordringer som bor i Drøbak, men ikke jobber i Oslo, er det veldig viktig og beholde et kollektivtilbud (uten bussbytter) slik at Drøbak sentrum kan være lett tilgjengelig. Det er av stor interesse for oss som innbyggere og for alle de som driver næring i sentrum.

Hallvard Løken takker for oppmerksomheten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.