Loppemarked er et sikkert vårtegn. Bare ti minutter etter at dørene åpnet til Drøbak-Frogn skolekorps' store loppemarked i helgen, var aulaen på Seiersten stappfull av folk som kikket i kasser og løftet på vaser, klær, leker og bøker. Også søndag vil loppemarkedene på Seiersten ungdomsskole og i den gamle gymsalen ved torget være åpne.

Mange samlere

Tidligere var gjerne profesjonelle oppkjøpere først på banen når døren til loppemarkedene ble åpnet, men ifølge Marianne Kivierni, som har vært «loppe-medhjelper» flere ganger før, var det ikke mange å se denne gangen.

– Men ivrige samlere kommer alltid. De vet hva som er verdt noe og hva de vil ha, og vi selger jo til en rimelig penge, sier hun.

– Finner unike ting

– Jeg driver egentlig og rydder ut ting hjemme, men så er det så gøy å dra på loppemarked å finne noe unikt som gir deg et hjem som skiller seg litt fra side 35 i Ikea-katalogen, synes Kjersti Strømnes. Hun tok turen fra Vestby til Drøbak med to barn.

I skolegården kunne man finne stilige sofaer, skrivebord og senger. De som ble fort ferdige kunne dessuten fortsette til gymsalen ved Drøbak torg, der Kiwanis bød på flere lopper, to dager på rad.

Bildeserie

Se bilder fra Tangenfestivalen 2017