Drøbak: Neste helg (21. og 22.april) kan du sikre deg en muskedunder, malerier, bøker, servise og annet nips når Kiwanis har loppemarked på torget i Drøbak.

- Nå ryker bestefars muskedunder, ivrer Audun Edwardsen og setter bajonetten fram på det lange og irrete løpet.

Loppegeneral Willy Ruud har greie på antikviteter, og er ikke helt enig i karakteristikken.

- Dette er ikke noe muskedunder, men et armègevær produsert på Kongsberg midt på 1800-tallet. Forsvaret sluttet å bruke dem lenge før unionsoppløsningen, og geværene ble solgt ut til folk flest. Nå er denne antikviteten helt ufarlig og bare interessant for samlere, sier Ruud.

Geværet blir nok ikke blant de billigste loppene. Det gjør heller ikke det kuriøse maleriet av Oscarsborg som Ruud har tatt med seg. Utover det lover loppe-entusiastene et hav av gode og rimelige lopper for enhver smak.

Mye av inntektene fra loppemarkedet skal brukes lokalt og går til barn og unge som trenger en håndsrekning. Også enkelte nasjonale og internasjonale prosjekter mottar pengestøtte etter loppemarkedet.

- Det siste året delte Kiwanis Drøbak ut mer enn 100.000 kroner til ulike prosjekter. Det håper vi å kunne gjøre neste år også. Derfor har mer enn 30 godt voksne damer og menn samlet lopper gjennom en lang vinter. Det er ingen tvil om at du kan gjøre noen skikkelige kupp, frister Ruud.