Drøbak:  «I ny og ne kommer det spørsmål om hvem som eier det deprimerte flesket av en katt som pleier å ligge utenfor Narvesen/Peppes. Han ser trist og feit ut, men det er bare skuespill. Denne oransje hårballen heter Christian Krogh og bor i Osloveien 4.», starter Eline Risviks Facebook-post på Drøbaksvenner.

Lørdag morgen har innlegget fått drøyt 600 likes og nesten 50 kommentarer.

Livredd mus

Så fort våren kommer trekker nemlig Christian Krogh til Drøbak sentrum - og han liker seg best nær Peppes Pizza og Narvesen.

- Når han er i sentrum  prøver han seg på en pizza. Men han er også ute etter å bli kost med.  Mens mamma og broren min er på jobb, tasser han rundt og gjør all mulig faenskap, for så å løpe hjem så fort han hører bilen, forklarer Eline til Amta. 

Det er Elines mor som eier Christian Krogh. Hun tok katten til seg i håp om at han ville bidra med å fange mus. Men lite visste hun at han skvetter like mye og hopper også opp på nærmeste bord, hvis han ser en mus.

- Så med andre ord er han kun en liten snylter som bare er interessert i å bli kost med, kjefte på nabokatter og sove utenfor Narvesen, forklarer Eline.

Ler fra sofaen

Det er våren og sommeren Christian Krogh trives best i Drøbak sentrum. Kanskje den rødhårede luringen vet at det er denne tiden på året det er flest folk i sentrum?

- Ja, han er verst om våren og sommeren. Han elsker å fleske seg i sola og liker ikke å fryse, smiler Eline.

Kongen av Drøbak sentrum, får ifølge Eline, mer enn nok mat hjemme og har det usedvanlig godt. Men Christian Krogh ser på seg selv som øverst på rangstigen, og har to store hunder som slaver.

- Ikke la dere lure av det triste blikket. Så fort noen synes synd på han og koser med han, ligger han og ler hjemme på sofaen etterpå, lyder meldingen fra Eline Risvik.

Glad i oppmerksomhet

Eline forteller at Christian Krogh er svært glad i oppmerksomhet. Dette la vi i Amta også merke til da vår journalist Tor-Arne Dunderholen var ute i sentrum for å ta koselige vårbilder nylig. Christian Krogh klarte nemlig å lure seg med på flere av bildene.

Se bare her:

Bildeserie

Se bildeserie: Vår i Drøbak

 

På Nesodden har man også en oransje sjarmørkatt, ventekatten Venus, som har fast plass i busskuret ved Grøndahlsvei. Les mer om ventekatten Venus: