Lysvandringen i Drøbak er omdøpt til LysNatt og byr på nye opplevelser

Foto:

Lørdag 21. september inviterer Enhet for kultur & frivillighet i Frogn kommune sammen med en rekke kulturaktører til LysNatt i Drøbak sentrum.

DEL

Drøbak: – De årlige lysvandringene i Badeparken har vært et svært populært arrangement og tiltrukket seg et stort antall publikummere. Dette året blir det en ny vri på lysvandringen der hele Drøbak sentrum fra Badeparken til Sjøstjerna vil by på opplevelser, forteller kultursjef i Frogn kommune, Hanne Løkka.

Kvelden vil fylles med kulturinnslag etter inspirasjon fra arrangementet Kulturnattsom gjennomføres i en rekke kommuner rundt omkring i landet.

– Altså har tidligere Lysvandring pluss ny kulturNatt, blitt til årets LysNatt, forklarer hun.

Hvorfor endrer dere konseptet?

– Vi utvider arealet for arrangementet for å bedre kunne ta imot et så stort antall mennesker. Årets Lysnatt er ikke en guidet løype, men vi bruker hele Drøbak sentrum slik at publikum kan gå der de ønsker når de ønsker. En rekke kulturaktører er invitert til å bidra denne kvelden, slik at publikum kan oppleve ulike kulturinnslag kombinert med magisk lyssetting, sier kultursjefen.

Kommunen oppfordrer også butikker og serveringssteder til å ha åpent.

– På denne måten får flere aktører ta dette fantastiske arrangementet i bruk og publikum får mulighet for flere opplevelser, sier Løkka.

Inviterer tusenvis

I fjor var temaet luft, og daværende vandresjef Elisabeth Seljevold Fladmoe håpet at 3000 skuelystne ville vandre gjennom den spesielle lysløypa.

– Det var over 2000 mennesker som opplevde fjorårets Lysvandring og vi planlegger for stor oppslutning for dette årets LysNatt, forteller Løkka.

I pressemeldingen fra kommunen står det at LysNatt arrangeres i samarbeid med Frogn kulturråd og Drøbak Kunstnerforum som med flere av sine lag og foreninger, kunstnere, gallerier, museer og andre kulturaktører bidrar med kulturelle bidrag.

LysNatt varer fra klokken 20:00 til 22:00, men det vil bli flere kulturarrangementer allerede fra klokken 18:00. Arrangementene er åpne og gratis, med noen unntak.

Drøbakfestivalen AS byr på en billettert konsert i Drøbak kirke med Oscar Danielson.

Slipper flere overraskelser underveis

Om noen ønsker å bidra med kulturinnslag eller som frivillig vertskap er det fortsatt mulig å melde sin interesse til kulturavdelingen i Frogn kommune innen utgangen av august. Ulike kulturelle overraskelser blir da sluppet underveis.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags