NESODDEN: – Jeg jobbet i helsevesenet i mange år. Jeg jobbet natt både på Ahus og Sunnaas sykehus under pandemien. Her trivdes jeg veldig godt. Men det ble altfor mye og jeg klarte ikke å legge fra meg jobben da jeg kom hjem, sier Maiken Adelina Skancke og legger til:

– Jeg gikk på en svært alvorlig psykisk smell hvor ingenting fikk betydning lengre og følelsene var fullstendig fraværende.

– Men nå ser jeg at det er håp og jeg prøver å se lyst på livet, tilføyer Nesoddingen som forteller at hun er et stort følelsesmenneske. Samt ønsker hun å være åpen om psykisk helse og muligheten til å reise seg igjen.

Fikk god støtte

Maiken er ikke ukjent med butikkyrket. I 2009 drev hun Tangen Klær på senteret, noe hun gjorde i to år. Med hjelp og god støtte fra familien, kom hun seg opp igjen og fikk startet den nye butikken.

– Min kjærestes datter, Mina Ulvestad (14), ga meg et løft for å komme meg opp. Hun tegnet en logo, samt hjalp meg med halvparten av innkjøpet og opprettet en Instagram. Hun er helt utrolig og veldig flink og har et stort ansvar med og i butikken og jobber her, sier Maiken og legger til:

– Min mann opprettet et aksjeselskap, så bestemte vi oss bare for å satse. Det passet bra og det var bare å hoppe i det.

Stort løft

Den 4. september hadde de åpningsfest i de gamle lokalene til Energihuset. Disse har de pusset opp med tidsriktige farger med et unikt design. Dette gjenspeiler seg i kostnadene.

– Vi har gått inn med ganske mye penger, og det er derfor det ser så bra ut her i lokalene og er moderne. Jeg har idémyldret og min svigerinne har tegnet lokalet som vi har designet. Klesstativene og interiøret har vi laget selv og har fraktet helt fra Førde. Dette var krevende og tungt, sier hun og legger til:

– Men vi har endt opp med et unikt design som ingen finner noe annet sted.

– Hvordan har tiden fra åpningen gått fram til nå?

– Åpningen var veldig bra. Vi har blitt tatt godt imot og kundene har kommet hit. Men været har ikke vært helt med oss. Det er fremdeles sommervær, og vi er nødt til å bestille klær i lang tid i forveien, så vi hadde litt vinterklær, forklarer nesoddingen og legger til at de er en Texcon-butikk.

Spennende

Målgruppen deres er kvinner i alle aldre. Klærne de tar inn, varierer fra gang til gang.

– Vi tar inn bare litt av hvert plagg, så det blir aldri det samme hver gang. Vi får også inn nye klær hver uke, og har ikke ofte det samme hver gang. Vi har gode merker i forskjellige prisklasser. Jeg tror alle finner noe nytt og spennende, sier hun og avslutter:

– Det er spennende å satse på nytt etter kneika. Nå håper jeg at folk handler og støtter oss.

Senterleder Jorunn Røed sa følgende om butikken før den åpnet:

– Dette er en helt ny butikk, som jeg selvfølgelig håper vil bli tatt godt imot av Nesoddens befolkning. Det er absolutt spennende med en ny aktør, og veldig hyggelig at de er lokale, fortalte senterlederen.