Gå til sidens hovedinnhold

Man sparker ikke en frivillig

Anders Gunnar Johansen

Seks år i DFI Hovedstyre, Fire år som leder av Frogn Idrettsråd

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Dagens samfunn er høy grad myntet på frivillig innsats over korte eller lengre perioder i de aller fleste samfunnslag, foreninger, grupper eller idrettslag i alle kommuner i Norge. Uten høy grad av frivillighet stopper Norge og det gode norske samfunn vil endres til noe vi ikke ønsker å tenke på.

Frivilligheten knyttes sammen med kulturråd, eldreråd, menighet og fellesråd, ungdomspolitikere, idrettsråd og lignende som på mange måter forvalter kommunens engasjement ut i lokalsamfunnet. Idretts-Norge samler seg hvert år i januar for å hedre idrettshelter og en av de gjeveste prisene går til en nominert og valgt frivillig person som også representerer alle frivillige for fjorårets innsats.

Politikerne, ordfører og rådmann i Frogn hedrer frivilligheten og tar ofte frem DFI Ski-gruppen sin innsats for fellesskapet og folkehelsa for hele befolkningen med skiløyper i Frognmarka.

Når leder av DFI Hovedstyre ved flere anledninger, sist under DFIs 100-årsmarkeringen, gir klare uttrykk for hvor viktig frivilligheten er i DFI og hvor sårbar den kan være om forholdene ikke legges til rette for frivillig arbeid, da klinger det dårlig at det nye styre i DFI Fotball «sparker» den mest frivillige gjennom mange år med DFI hovedstyre sin velsignelse. Det gir et meget dårlig signal.

Greit nok at et nytt DFI fotballstyre ønsker å markere seg og gjøre endring, de er valgt i henhold til norsk idretts demokratiske valgordning på årsmøte, men ... man «sparker» ikke en frivillig med argumentasjon om å spare penger når man samtidig vet innad gjennom mange år at det også har vært en høy grad av «trynefaktor» mellom forskjellige grupperinger i DFI fotballgruppa. Samtidig ansetter DFI fotball en lokal «bakspiller» til å utføre banefordeling til årspris på 65-75.000 kroner (har jeg blitt fortalt). Var man nødt til å fjerne en frivillig med noe kjøregodtgjørelse for å kunne betale en annen?

Les DFIs svar mandag kveld:

Påstanden er feil - vedkommende jobber gratis for DFI Fotball  

Trond-Arne er (var) DFI fotball, alltid til stede, alltid iført DFI-klær som et levende sponsorplakat uansett om han var på Seiersten eller i Drøbak sentrum, gjorde alt for å tilrettelegge for trenere og spillere hele året, så hvorfor?

Han som alle oss andre som har bidratt i DFI har sikkert noen «blundere» vi har gjort eller ikke gjort, og som hovedstyremedlem i seks år så har jeg god ballast med meg når jeg skriver og reagerer på denne saken.

For meg har denne saken gitt meg nye tanker om frivillig arbeid i DFI.

En oppfordring til DFI er å si «Beklager, Trond-Arne. Dette var veldig feil, kan du komme tilbake».

Det er ikke farlig å si beklager ...

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.