Nesodden: Den siste søndagen i hver måned er virkelig barnas dag på gården ved Jaer. For ett år siden startet Inger Dyrseth og Toril Haldorsen det lokale lavterskeltilbudet, og nå har de fått inn to nye beboere på gården.

– Ja, nå kan barna få hilse på gåsemor og gåsefar i tillegg til alle de andre dyra. Her er det fortsatt esel, geit, gris og kanin, forsikrer Dyrseth.

Endene, hønene, kaninene, hundene og kattene bor selvsagt fortsatt på gården.

Tror mange er hjemme i ferien

Søndag 24. februar fra klokken 12 til 15 inviterer de igjen til Barnas gård, og håper mange vil komme på besøk den siste søndagen i vinterferien.

– Mange er nok hjemme i vinterferien, og det er artig å ha noe å fortelle om på skolen igjen. Dette er en dag for barn i alle aldre hvor man kan bli kjent med forskjellige dyr og se hvordan livet på et småbruk er, sier hun.

Positivt førsteår

Hvordan har det første året med Barnas gård vært?

– Det har vært kjempespennende. Det har vært mellom 200 og 500 besøkende og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Ikke minst har vi lært å organisere oss, forteller Dyrseth og humrer.

Det er mange oppgaver som skal delegeres og gjennomføres når deres egne barn er med på driften. I tillegg til barnebursdager, besøk fra SFO og barnehager har de enda en viktig funksjon.

– Kontakten mellom dyr og barn er ekstremt viktig fordi det har en beroligende effekt psykisk. Vi har også hatt besøk av Nesodden Ressurskafe, forteller Dyrseth.

Bildeserie

Se dyr og barn på Bomansviks nye Barnas gård

 

Hestevogn og grilling

På facebooksiden til Barnas gård står det at det vil være tilbud om hesteridning for barn og voksne i alle aldre. Det er fem hester på gården i alle størrelser. Det vil også være tilbud om å kjøre med hestevogn. Av andre tilbud på gården vil det være tilgang på trampoline og en bålplass hvor man kan grille pølser og pinnebrød. Det skal også være salg av enkle matvarer slik som vafler, kaker, saft og kaffe.