FROGN OG NESODDEN: Selv om årets TV-aksjon nærmer seg med stormskritt, er det ikke for sent å melde seg til tjeneste. Hanne Rustad, fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen Akershus, oppfordrer flere til å stille opp.

– Det er fortsatt mulig å melde seg til årets hyggeligste og viktigste søndagstur! Vi oppfordrer spesielt lag og foreninger til å melde seg. Kanskje barselgruppa, koret eller gutteklubben har lyst å gjøre en innsats?, skriver Rustad til lokalavisen.

Manko på frivillige

For å være med på aksjonen, man må være minst 18 år for å gå med bøsse. Er man under 18 år, kan de eventuelt gå sammen med en voksen.

– Vi mangler 50 bøssebærere på Nesodden og 25 i Frogn. Man kan registrere seg på www.blimed.no eller ringe 02025, opplyser Rustad.

Bildeserie

Bildeserie: Se bildene fra Introsenterets løp til inntekt for TV-aksjonen

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Fakta om TV-aksjonen NRK

  • TV-aksjonen NRK har blitt arrangert én søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 20. oktober.
  • Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter. 400 000 kvinner skal få mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner hjem.
  • Over 7 000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over ni milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Det er en person som virkelig har stilt opp for aksjonen. På det 35 året har Stein Sæthre (75) fra Drøbak Rotaryklubb stilt opp til aksjonen. Les mer om det i denne saken.