NESODDEN: De aller fleste kundene hennes holder til i Oslo, men nå ser det ut til å ha løsnet for henne når det gjelder å knytte til seg flere lokale kunder.

– Derfor var det veldig hyggelig å få Tangen Trelast og Hagefokus på laget, sier Boretti Eidsvoll mens hun skjenker kaffe på terrassen på Fjordvangen.

– Det er veldig mange hyggelig folk her, og ikke minst mange bedrifter. Dessuten setter jeg pris på at man kan handle og jobbe lokalt.

Som grafisk designer kan man skaffe seg jobber på forskjellig vis. Når det gjelder Tangen Trelast, tok hun selv kontakt med firmaet og fortalte dem at det var et par ting de kunne gjort annerledes. Det ble godt mottatt, og hun ble invitert på kaffe. Dermed kom det samarbeidet i gang.

Prosjektene ble skrinlagt

Har du fått en brosjyre fra Apotek1 eller handlet en boks aioli fra Bama, kan det være at du har hatt befatning med hennes designjobber. Da koronaen traff landet gikk behovet for trykksaker ned.

– Jeg hadde flere jobber jeg skulle i gang med, blant annet en messe. Det ble ikke noe av. Det er ikke så mye annet å gjøre når prosjektene skrinlegges enn å vente på bedre tider, og å leve av sparemidlene. Det var ikke noe gøy. Samtidig tenkte jeg at dette kan ikke vare evig. Bedre tider vil komme. Min fordel tenkte jeg er at jeg er vant med å jobbe digitalt, og at jeg ikke er avhengig av å møte kundene. Men det var ikke noe gøy å få telefonene om at prosjekter måtte skrinlegges eller utsettes på ubestemt tid. Nå begynner oppdragene sakte, men sikkert å komme tilbake.

Optimist

Rett før koronasituasjonen hadde Boretti Eidsvoll gjort klart en kampanje for egen bedrift. Det måtte også utsettes.

– Det var vanskelig da å se for seg at noe trengte en ny nettside eller annonser akkurat da.

– Det er nyttår og vår som er tiden jeg har mest å gjøre. Nå nærmer sommerferien seg, og da går jeg vanligvis inn i en roligere periode. Men jeg er mer optimistisk nå enn jeg var for to måneder siden. Nå vender folk tilbake til jobbene sine, skoler og barnehager har åpnet igjen. Og da kommer vi i gang igjen. Jeg lager en del messemateriell og plakater for arrangementer. Der ble det helt stille, men også der begynner det å løsne litt.

Nettverk

Å få nye kunder går ofte gjennom bekjente. Ikke alle henvendelser blir til jobber, men nettverk er uansett viktig. Derfor har Boretti Eidsvoll deltatt Gründer- og innovasjonskafé-treffene som har blitt arrangert på Fjellstrand.

– Dessverre rakk jeg ikke å delta på mer enn to av treffene før de også ble utsatt på grunn av koronaen. Men det er et bra initiativ. For det er mange frilansere på Nesodden som nok trenger et slikt fellesskap. En av grunnene til å jeg ble med på disse seminarene, var å knytte kontakter og for å få litt av det sosiale. Det får man ikke når man jobber hjemmefra.