Gå til sidens hovedinnhold

Marita (38) elsker å trene – under pandemien oppdaget hun noe nytt: – Kommer alltid hjem med et smil

– Man får så mye ekstra, og latteren sitter løst, sier Marita Duckert.

Navn: Marita Lanesskog Duckert

Alder: 38

Yrke: Selvstendig næringsdrivende

Bosted: Skorkeberg

– Du er instruktør for gruppa Ny glød – med utetrening i Drøbak. Fortell!

– Jeg har jobbet som instruktør ved Family Drøbak i mange år, og trivdes utrolig godt med det. Etter første korona-nedstenging, fikk vi i treningsbransjen kun lov til å starte opp med treninger utendørs. Med god plass og frisk luft kunne vi trene og være sosiale med senkete skuldre, og det viste seg å være noe jeg trivdes svært godt med.

– Hvorfor?

– Å være ute i Drøbaks vakre omgivelser ga en helt ny dimensjon til treningen. Å se deltakere i blomsterengen, titte opp på vakre trær og høre fuglekvitter, bølgeskvulp eller kjenne regn og vind, gir en unik følelse av en felles opplevelse. Dette fikk meg til å satse for fullt på utetrening, og i august i fjor startet jeg opp mitt eget firma Ny glød – med utendørs gruppetrening og PT-timer.

– Du lengter ikke inn nå som høsten kommer?

– Nei, for jeg opplever at utetreningen gjør at vi blir bedre kjent, at latteren sitter løst og at det er utrolig forfriskende og beroligende å være ute i naturen. Jeg kommer alltid hjem med et smil.

– Hva lager du helst til middag?

– Nå om dagen er grilling på verandaen med nypoteter og fersk selvplukket mais fra Tomter en favoritt. Også er vi jo heldige her om sommeren med de beste bærene fra Bringebærlandet og Jordbærbua til dessert.

– TV eller bok?

– I år har jeg virkelig fått lesedilla, og har lest mange spennende bøker. Det har gått i sakprosa med temaer innenfor helse, men så er det også veldig hyggelig med gode serier som «The Queen» eller «Pørni».

– Pluss og minus ved å bo i Drøbak?

– Det beste er tilgang til både skog, sjø og et hyggelig bysentrum. Drøbak er lite – på godt og vondt – men heldigvis er det kort vei til Oslo hvis jeg trenger påfyll av impulser.

– Det nærmer seg stortingsvalg – hva er viktig for deg i valget?

– Miljø og naturvern er viktigst for meg i dette valget.

– Hvis du fikk 100.000 kroner til et lokalt formål, hvem eller hva får pengene?

– Det hadde vært gøy å bidra til noe som innbyr til glede, aktivitet og kreativ lek for barn og samtidig tar vare på natur og miljø. Kanskje oppgradere en lekeplass! Follo museum er et godt eksempel på et slikt fint lekeområde.

– Fortell noe om deg selv som ikke alle vet!

– Jeg gikk dramalinja på Hartvig Nissen og drømte en gang om å bli teaterregissør.

– Hvem vil du gi en rose?

– Mange fortjener en rose, spesielt i disse pandemitider. For meg er mannen min, storebror og mamma gode støttespillere når jeg driver for meg selv, så de vil jeg gi en rose. Ellers setter jeg pris på gode «kollegaer», som heier på hverandre uavhengig av om vi jobber selvstendig eller på treningssenter.

Kommentarer til denne saken