– Når ble du sist skikkelig glad, og hvorfor?

– I går, når tantebarnet mitt ringte og holdt show!

– Kan du dele et sommerminne du aldri glemmer?

– Jeg elsker sommeren, og sommerminnene er mange…

– Hvilke fritidstilbud savner du mest på Nesodden?

– Jeg synes det er masse gode fritidstilbud på Nesodden! Jeg heier litt ekstra på jentefotballen, og er heier på videre satsning og utvikling der.

– Har du tips til en sommerperle på Nesodden?

– Mamma og pappa bor på Fagerstrand, og sommerperlene ligger på rekke og rad. Alle de fantastiske strendene og perlene mellom Fagerstrand og Hallangen!

Hvem er du?

Navn: Martine Halvorsen

Alder: 24 år

Yrke: Selvstendig næringsdrivende

Bosted: Asker/utlandet

Sivil status: Samboer

– Hvem i kommunen vil du framsnakke, og hvorfor?

– Camilla Schaanning Larsen, som driver Nesodden Ressurskafe. Hun gjør en fantastisk jobb!

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg har vært hjemme, nytt flere deilige dager hos mamma og pappa, vært på hyttetur og nå nyter jeg noen dager i Spania!

– Har du opplevd noe som forandret livet ditt?

– Jeg har opplevd flere ting som har forbedret og endret meg. For et år siden opplevde å få alvorlige celleforandringer. Det var tøft, men jeg har lært enormt mye av det - og blitt enda gladere i livet! Nå et år senere er jeg fri for forandringene, og benytter muligheten til å minne alle kvinner å sjekke seg. Livet er altfor fint til å la være.

– Hva opplever du som den største forandringen i verden fra du var barn til i dag?

– Vi hører og snakker ofte om negative forandringer og at enkelte ting går i feil retning, men jeg synes det er kult at bare fra jeg var barn til nå, så blir fotball-EM for kvinne spilt for fullsatte tribuner. Vi har mannlige idrettsutøvere som står frem. Kvinnehelse blir diskutert på nyhetene og bedrifter tar stadig nye, bedre og smarte miljøvalg. Vi har en generasjon unge som er åpne for hverandre og for nye metoder. Vi har eldre som prøver så godt de kan å henge med og en foreldregenerasjon som sakte men sikkert våger å prate og dele mer. Så kanskje at det er mer rom for å være seg? Uavhengig av farge, størrelse, legning eller fasong. Vi har fortsatt en lang vei å gå, men fremtiden ser lys ut.

– Hvem er ditt største forbilde?

– Inspirasjonen min er i bevegelse hele tiden! Jeg lar meg inspirere av kule folk på gata, inspirerende folk på internett, folk som våger å satse på drømmer og mål, de som tar gode valg for seg. De som våger å være seg selv. Og Zlatan. Han har vel kanskje gjort alt det, uten å se seg tilbake.

– Hva ville du gått i demonstrasjonstog for?

– Kvinners rettigheter og kvinnehelse.

– Det beste og eventuelt verste med 2022 så langt?

– Her er det mye å ta på, i begge leirer! Men en sommer uten restriksjoner står høyt på lista over det beste, og krigen i Ukraina på den andre.

– Hva er vår tids største utfordring?

– Vi har åpenbart mye å lære og ta tak i for å ta vare på kloden vår. Jeg synes også at det er en ganske stor utfordring at det sitter noen mennesker i landet jeg nettopp var så heldig å få bo i og tror de kan bestemme over kvinners kropper - Og om de skal få barn eller ei.

– Hva er ditt stolteste øyeblikk?

– Denne er vanskelig, for jeg kjenner ofte på en stolthetsfølelse. Både selv, men kanskje aller mest på andre. Jeg er stolt av lillesøster som nylig ble ferdig på videregående, jeg er stolt av kjæresten min som følger drømmen sin og jeg ble nylig stolt da vi klarte å kjøpe en ferieleilighet! Da jeg fikk gleden av å bli tante står temmelig høyt oppe på lista.

– Hva er din drømmetittel i Amta - kanskje en som omhandler deg selv?

– Oi! Hm… Jeg leser sjeldent om meg selv, men jeg synes det er skikkelig kult med folk som gjør kule ting! Som når gamle klassekompiser gjør kule ting eller folk bidrar med ting som gjør en forskjell, om det er på Nesodden, nasjonalt eller internasjonalt!

Til slutt: Send en sommerhilsen til noen på Nesodden.

– Da vil jeg sende en stor sommerhilsen til mamma og pappa, og til tante Kristin!