Reenskaug og Oscarsborg styrker Drøbak som turistdestinasjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Reenskaug og Oscarsborg på lista til De Historiske Hotel og Spisesteder

DEL

Det er en eksklusiv liste Reenskaug hotel og Oscarsborg hotel og resort har kommet seg inn på. Ett år har søknadsprossesen tatt for de to landemerkene i Drøbak for å bli innlemmet på lista til De Historiske Hotel og Spisesteder.

De Historiske Hotel og Spisesteder representerer noen av de mest betydningsfulle restaurantene og overnattingsstedene i Norge. Av de syv stedene som er på lista fra Østlandet, så har Drøbak nå hele to steder inne.

Lang prosess

Dette har vært en lang prosess, bekrefter Tony Eide over en kopp kaffe inne i restauranten på Reenskaug, nå gleder vi oss over at vi ikke bare fikk innvilget ett sted, men to! Med tanke på at de tar inn ett til fire steder i året, så må jeg jo si at vi er svært fornøyd, smiler Tony. – Nå må vi prestere for å beholde den plassen vi har fått tildelt. Det er nå jobben begynner.

Kvalitetsstempel

De Historiske Hotel & Spisesteder har de siste 8 årene utviklet en unik kvalitetsstandard for «Historisk Kvalitet».

De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemsstedene.

Ble testet anonymt

De Historiske fikk 32 henvendelser om medlemskap i 2014. – Etter at vi sendte søknaden for ett år siden har vi blitt testet, anonymt, flere ganger, opplyser Eide. I begrunnelsen fra De Historiske leser vi følgende om Oscarsborg og Reenskaug: «Oscarsborg festning er et festningsanlegg som fungerte som indre forsvarsring i Oslofjorden. Hovedfestningen, Oscarsborg, ble anlagt på Søndre Kaholmen i Drøbaksundet i 1855.

Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» den 9. april 1940.

I dag er deler av den militære virksomheten lagt ned, og festningen er åpen for sivile. Det er museum, utendørs scene i borggården, hotellet, flere restauranter på øya. Oscarsborg Hotel & Resort er også med som vertskap under kulturelle-arrangementer som Operafestival, Oscarsborg Akustiske og konserter spesielt i sommersesongen.

Midt i hjertet av Drøbak finner du Reenskaug Hotel. Med sentral beliggenhet ved Oslofjorden, har hotellet i mer enn 100 år vært et yndet feriested. Selveste Edward Munch skal ha blitt budsendt fra Åsgårdstrand for å redde den berømte Tulla Larsen som lå syk her på sitt værelse og "vansmektet" etter ham. Knut Hamsun bodde på Reenskaug Hotel i 1904. Her, på rom 213, med utsikt mot fjorden og Drøbaks hovedgate, Storgata, skrev han romanen «Sværmere».

«Blücher» og Hamsun

– Vi er utrolig stolte over at våre to hoteller har blitt medlemmer av De Historiske Hotel & spisesteder. Veien frem har vært en profesjonell reise som har løftet våre organisasjoner hva gjelder kvalitet, vertskap og historieformidling. Arbeidet har foregått under strenge krav fra De Historiske Hotel & spisesteders standarder. Historiene som kan fortelles om Oscarsborg og Reenskaug hotel er mange, Oscarsborg Festning med sin helt spesielle posisjon nasjonalt og Reenskaug hotel med sin unik historie som omhandler alt fra Christiania bohemen og Knut Hamsuns bok «Sværmere» som senere er filmatisert(Telegrafisten).

– Vi vil i tiden som kommer jobbe målrettet mot å utvikle historiene og få frem de gamle elementene i interiør og fasader på våre to hoteller, forteller Tony Eide, mens han står inne på rommet Knut Hamsun benyttet seg av.

– At Drøbak nå har to hoteller med medlemskap i De Historiske Hotel & Spisesteder, håper vi vil være med på å styrke Drøbak sin helt spesielle historiske fremtoning som reiselivsdestinasjon, bedyrer Tony, og vi skal legge enda mer vekt på de historiene begge stedene har. Noe hotellsjef Kjetil Eide også stemmer i.

– Når vi ser at de som er her på konferanse, legger inn en god times pause slik at deltagerne får dratt innom galleriene og julehuset, så viser det hvor stor interesse det er for Drøbaks historie. Vi får stadig vekk bedre og bedre tilbakemeldinger fra gjestene. Noe vi setter stor pris på. Vi har jobbet hardt for dette.

– Reenskaug er et frittstående hotel, og vi skal skille oss ut. Parallelt med at vi har jobbet for å forbedre servicen, så har de ansatte også trådd til for å gi gjestene et historisk innblikk. I vår og Drøbaks historie.

Ny meny

En annen ting som vektlegges tungt for De historiske er maten på stedene som velges ut. Gjennom bruk av de beste lokale råvarer, lokal forankring og et tydelig vertskap som formidler historien om stedet og dets menyer så skal gjestene få en opplevelse man ikke får på kjedehotellene.

– Vi har forandret mye på menyene nå, bekrefter Kjetil. Ny frokost- og lunsj meny har vi innført, og alt på menyen skal matmerkes. Det er et strengt krav, men de som jobber på kjøkkenet har tatt utfordringen på strak arm.


Tony og Kjetil Eide er stolte over å kunne oppfylle kravene til De Historiske Hotel og Spisesteder.

Artikkeltags