Det er første gang Hanne B. Nystrøm og Kristine Jacobsen setter opp en utstilling sammen. De har satt utstillingen på vent siden april 2019 på grunn av korona, men nå kan du endelig se utstillingen.

Det er Nesodden kunstforening som åpner årets første utstilling på Galleri Vanntårnet lørdag 29. januar. Her kan man se utstillingen «Tilstander», som viser kunstverkene laget av de lokale kunstnerne Hanne B. Nystrøm og Kristine Jacobsen.

Utsatt i nesten tre år

De forteller at utstillingen var klar i april 2019, men på grunn av korona har det blitt utsatt helt til januar 2022. Men nå holder de endelig åpent lørdager og søndager frem til 13. Februar.

– Vi gleder oss til å åpne dørene og vet at dette kommer til å bli en spennende utstilling, forteller Jacobsen.

Menneskers gode og onde sider

Utstillingen inneholder skulpturer, tegninger og malerier. Arbeidene deres viser et vidt spenn av teknikker og utrykk som utforsker naturen, det menneskeskapte, følelser og relasjoner.

– I kunsten bruker vi kroppen og omgivelser på måter som er uvant for oss. Når vi går over indre vegring og sperrer for å jobbe med kunsten gir det et spennende visuelt utrykk med mye alvor i bunn, forteller Jacobsen.

Kunsten tar inspirasjon fra kroppens språk og handlingsmønsteret som påvirker menneskers relasjoner i livet. Nystrøm og Jacobsen forteller at de er opptatt av indre liv og hva som skjuler seg bak fasaden til menneskene rundt oss. De tar utgangspunkt i mennesker og lyser opp deres gode og onde sider.

– Temaer som bekymrer meg, er hvordan frykt spres i samfunnet og spesielt i mediene. Hvordan mennesker blir paralysert av frykt og hvordan det hindrer oss i å leve livene våre til det fulle, forteller Nystrøm.

Uttrykk

Deres kunst adresserer også andre viktige temaer som sammenligning, konkurranse, gruppetenkning, kaos og kontroll. Hun mener det finnes en underliggende følelse i vår kultur at vi ikke er bra nok, og at vi derfor hele tiden må forsøke å endre det som er.

– Jeg ønsker å skape et uttrykk som kommuniserer og beveger, forteller Nystrøm.