Gå til sidens hovedinnhold

Melanie (48): – Jeg tror dessverre at noen ungdommer strever litt mer nå enn for to år siden

Et øyeblikk med Melanie Ekholdt.

Navn: Melanie Ekholdt

Alder: 48

Bosted: Hellvik

Yrke: Filmskaper og barne- og ungdomspsykiater

– Du jobber med å filmatisere Syndenes Dans, basert på «Et dukkehjem». Hva fikk deg til å jobbe med dette?

– Jeg skulle egentlig lage en dokumentar om min egen separasjonsprosess der jeg samarbeidet med kunstneren Helene Knoop som malte et portrett bilde av meg med tittel «Syndfloden». Det viste seg at det var litt komplisert å lage en selvbiografisk dokumentar og når hun sammenlignet meg med Nora fra et Dukkehjem, så bestemte jeg meg for å gå inn i fiksjonens verden og utforske karakteren Nora.

– Du jobber også som barne- og ungdomspsykiater. Hvordan står det til med ungdommens mentale helse for tiden?

– Jeg tror dessverre at noen ungdommer strever litt mer nå enn for to år siden. Det ser ut til at det er blitt flere som kontakter til barne- og ungdomspsykiatrien. Det tar flere år å utdanne terapeuter for barn og unge, I mellomtiden tenker jeg at skole og nettverk må støtte barn og unge best mulig.

– Hva har du gjort i sommer?

I sommer har jeg badet mye, kjørt båt, gått turer langsmed kysten og vært med familie og et knippe venner. Jeg har også vært med en del kreative folk i forbindelse med innspilling scener til kortfilm prosjektet «Syndenes Dans».

– Nevn en ting som er bra med Nesodden, og en ting som kunne ha vært bedre.

– Det som er bra med Nesodden er naturen og kulturbildet som kunne vært bedre hadde vært gratis sommeraktiviteter for barn og unge med base der de holder til Tufteparken, Hornstranda med mer, og et mobilt fritidsteam som kontakter ungdom der de er.

– Har du et sommertips fra Nesodden?

– Sommertipset er stranda på Bomannsvik. Vakker strand, med piknikkbenker og mye skygge. Det er en enkel og grei sykkeltur ut til Bomannsvik.

Les også

Har du en bil fra 1980-tallet? Da vil Melanie høre fra deg kjapt

Kommentarer til denne saken