DFI fotball er i god utvikling!

Arild Dregelid.

Arild Dregelid.

Av

Leserbrev skrevet av Arild Dregelid, leder i DFI fotball.

DEL

MeningerDFI fotball blir på lederplass i Amta 19/12 hengt ut som problemet i Drøbak-Frogn IL. Redaktør Øystå mener at tidligere «maktkamp» mellom bredde og topp på årsmøter i DFI fotball må lede til at DFIs hovedstyre griper inn og at oppdeling av fotballgruppa kan være en løsning. Øystå har dessverre ikke fått med seg at den såkalte «maktkampen» ligger flere år tilbake i tid, og at Amta har hatt positive reportasjer fra de siste års årsmøter.

En av hovedutfordringene til DFI fotball er gamle myter og vandrehistorier om uforsvarlig pengebruk. Negativ problematisering av forhold tilbake i tid slik Øystå presterer på lederplass holder liv i dette. Konsekvensen er at dyktige fotballinteresserte kvier seg for å ta verv i DFI fotball.

Sittende styre tiltrådte i 2014 og overtok en fotballgruppe med gjeld på bortimot en million kroner og A-lagets spillergruppe i oppløsning. I 2014 fikk vi kontroll på økonomien og satte en ny sportslig kurs med Teitur i ledelsen. I 2015 leverte vi et regnskap med overskudd og fikk sportsplan på plass som basis for aktivitetene. 2016 har vært et godt fotballår der vi igjen ligger an til et lite overskudd, og vi kan vise til gode aktiviteter, fin utvikling og flotte resultater for lagene våre.

Vi har utfordringer vi skal jobbe med framover; en sterkere klubbkultur der vi trekker i samme retning, økt sportslig kvalitet på aktivitetene, styrket organisering, bedre kommunikasjon og stabil økonomi. I høst har vi startet prosessen med å bli kvalitetsklubb, og målet er å bli sertifisert i løpet av 2017. Vi samarbeider med DFIs hovedstyre og administrasjon, men vi evner selv å styre fotballgruppa.

Et godt og systematisk utviklet breddetilbud er grunnlaget for toppfotballen. Talentutvikling og hospitering binder bredde og topp sammen. Å dele opp fotballgruppa er derfor ikke veien å gå.

Med ønske om god jul og et strålende fotballår i 2017.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags