Liv og RØRE - respekt for loven? Og for nabolaget?

Av
DEL

MeningerDrøbak om sommeren er herlig! Den fine lille byen vår blir for noen måneder fylt med besøkende, konserter og en masse, ekstra hyggelige arrangementer. Folk som bor andre steder i Frogn legger turen til sentrum oftere enn før, hygger seg, og viser fram idyllen til familie og venner på besøk. Byen blomstrer.

  For oss som bor i sentrum har dessverre medaljen en bakside. Bråk i gatene, og musikk til langt på natt- mange av ukens kvelder. Å sitte på egen veranda og nyte egen musikk, eller kanskje rett og slett den ”stille” sommernattens andre lyder har blitt nesten umulig etter at Fiskerøkeriet ble til Handelshuset Gastropub. Musikk for full pinne til klokken 0300 gjør at bassen dunker i husene, og gjør det vanskelig å sove. Forskrift for åpnings og skjenketider for serveringssteder i Frogn kommune sier følgene:

  • I uteserveringer er det forbudt med musikk/underholdning etter kl 2200.
  • Dører og vinduer på serveringssteder holdes lukket etter kl 2200 når det er musikk/underholdning eller støy fra serveringsstedet.
  • Utendørs: Skjenking av alkohol kl 1 og 2 foregår fra kl 0600 til kl 0100, gjesten kan sitte ute med alkoholholdig drikke til 0130.
  • Det kan fastsettes begrenset skjenketid for den enkelte uteservering ut fra følgende kriterier: Beliggenhet, nærhet til naboer og topografi, stedets og områdets karakter og om området er belastet med annen støy fra ferdsel eller gate.

Stedet vi snakker om her ligger ved Drøbaks mest trafikkerte gate og er omgitt av boliger på alle kanter. Musikk og lyd bærer godt i sommernatten og familier i Torggata, Niels Carlsens gate, Tamburbakken og Storgaten har fått overdose av musikk i hele sommer. Personale som har blitt gjort oppmerksom på dette bare svarer: ”Dette er et utested!” Underforstått, da må de ha musikk for full pinne, og naboer må bare finne seg i det! Selv besøker jeg gjerne stedet, spiser og drikker med venner. Men når musikken utpå kvelden skrus opp på et ennå høyere volum går jeg hjem. Og akkurat da skulle jeg ønske jeg bodde LANGT fra sentrum som jeg vanligvis er så glad i.

Andre serveringssteder i sentrum respekterer loven og Drøbaks beboere. Også Sjøstjernens mange arrangementer slutter i tide til klokken 2200. Drøbakfestivalen, Havnefestivalen og store, sjeldne konserter på Torget får dispensasjon etter søknad, da med en time eller to.

MÅ vi finne oss i dette? Skal vi som bor i Drøbak sentrum måtte rømme byen om sommeren hvis vi ønsker oss en musikkfri kveld og natt? I eget hjem?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags