Ønsker vi lokalpolitikere uten respekt for velgerne?

Demokrati i praksis

Demokrati i praksis Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev Hva har velgerne på Nesodden gitt signal om at de ønsker/ikke ønsker i kommunevalget 2019?

Nå er resultatet på bordet og det er store endringer. Hva forteller de endringene om hvordan Nesoddens befolkning ønsker at kommunestyret jobber og er sammensatt med tanke på verv og eventuelle «koalisjoner»?

Og var det noe ved resultatet på Nesodden som tilsa at det hastet å inngå forpliktende koalisjoner 2 dager etter valget? Nærmest før folk har registrert valgresultatet? Jeg synes personlig det grenser mot velgerforakt. Kommunestyret skal velge ordfører, og å omgå dette prinsippet ved å inngå allianser slik det nå forsøkes gjort, undergraver dette prinsippet og dermed demokratiet etter min mening.

AP gikk kraftig tilbake, og den forhånds annonserte «koalisjonen» mellom AP, MDG og SV fikk ikke flertall. Vi kan vel trygt trekke ut av det resultatet at flertallet av velgerne ikke så for seg ordfører fra AP eller at de ønsker koalisjoner.

Etter dette valget er det også tydelig at flertallet av velgerne ønsker grønnere politikk og lavere utbyggingstakt, det er sikkert. De partiene som har fokus på miljø og ønsker lavere utbyggingstakt økte mest i oppslutning.

Det er også nå blitt en jevnere fordeling av mandater fordelt på flere partier. De store har blitt mindre og de små har blitt større. Dette tilsier ikke koalisjoner. Det tilsier derimot et kommunestyret som er innstilt på konstruktivt samarbeid mellom alle, i respekt for velgerne, og der ansvar og posisjoner fordeles uten hensyn til koalisjoner. Og etter drøftinger i fellesskap. Det burde være en selvfølge.

Dette vil utvilsomt være mest i tråd med valgresultatet og det velgerne har gitt uttrykk for at de ønsker gjennom det. Nesoddens befolkning fortjener ikke politikere som undergraver lokaldemokratiet i jakten på makt og posisjoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken