Om uredelighet og andre underlige påstander

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtRødt er et parti som opplever stor medlemsvekst, vokser stødig på meningsmålingene, og har en partileder som folk flest har stor tillit til. Om det er derfor Aps Jørgen Lorentzen går til frontalangrep på Rødt i Amta 21. april vites ikke, men maken til underlig argumentasjon har jeg knapt sett. Han begynner med å si at politikere må respektere hverandre, før han klemmer til og stempler Rødt som «uredelige». Allerede der begynner det å bli vanskelig å ta innlegget helt seriøst. Men det blir verre, for så krever han «alle fakta fra Rødt på bordet», samtidig som han kritiserer Rødtnytt, som gjengir de faktaene han etterspør. Så krever han at informasjon må være presis, samtidig som den informasjonen han selv gir ikke har noe konkret å forholde seg til. 

Fremfor å bastant hevde at noe er «feil» hadde det vært mer interessant å få vite hva Ap faktisk vil. Alle politikere ønsker selvfølgelig å utvikle Nesodden, men Ap må gi velgerne noe mer håndfast enn totalt uforpliktende formuleringer.

At Lorentzen ønsker et rødgrønt samarbeid er positivt, men samtidig også litt underlig fra et parti som har vært Høyres villige hjelper i kommunestyret gjennom mange år. Vil Ap nå gå til valg på at de skal bryte samarbeidet med Høyre?

Lorentzen hevder at AP «ikke kjenner seg igjen i» påstanden fra Rødt om at AP vil ha størst og raskest mulig utbygging. Det er i dag mer enn 3000 boliger i ulike stadier av regulering, og AP ønsker minst 150 årlig på toppen av det, i en kommune som allerede er presset på alt fra vann til skole og øvrig infrastruktur. Er det Aps standpunkt at dette ikke er en stor utbygging?

Rødt hevder at AP går inn for storutbygging på Nesoddtunet. Lorentzen hevder dette er en feilsitering, men sier samtidig at han og AP faktisk går inn for utbygging av Nesoddtunet, så det han reagerer på må da være ordet stor. Det blir vanskelig å forholde seg til, ikke minst når han ikke engang forteller hvor stor utbygging Ap faktisk vil ha? 

For Rødt er markavern viktig. Lorentzen hevder at det er «helt feil» å påstå at AP bare støtter markavern inntil det er byggebehov. Kan Lorentzen og Ap garantere at de vil stemme for å beholde markagrensa?

At Ap tillegges å støtte en ny stor felles grunnskole er også «helt feil», men Lorentzen innrømmer samtidig at Ap har ikke konkludert. Skal vi da se bort fra at sentrale Ap politikere på Nesodden har argumentert varmt for dette alternativet?

Skal ikke gå gjennom alle punktene, og anbefaler heller alle å lese siste utgave av Rødtnytt. Har du ikke fått den i postkassen, finner du den her: http://nesodden.roedt.no

Politisk debatt er viktig, men skal velgerne engasjere seg, så må de bli tatt mer seriøst enn det Lorentzen gjør her. Å true med at AP ikke vil samarbeide med Rødt med mindre Rødt aksepterer Arbeiderpartiets definisjoner av virkeligheten, er bare ren maktarroganse, ikke minst hvis Aps virkelighet er så vag som Lorentzen her gir uttrykk for. Det er mange som ønsker at politikken på Nesodden skal bevege seg mot venstre. En god start vil være hvis AP kommer seg ut av Høyres klamme favntak, og heller begynner å fokusere på miljøvern og gode fellesskapsløsninger.

Geir Brandstadmoen

Artikkeltags