Kjære russ, vær så snill å tenke litt på alle de stakkars innbyggerne

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNå skjer det igjen. «Merkelige» røde og blå skikkelser vandrer rundt i byene, om natten veldig aktive og bråkete, om dagen litt trøtte og med små øyne.

Ja, vi snakker om «russefeiring».

Og vi, som bor for eksempel nær Nesoddtangen brygge – en av de populære møteplassene – hører det helt klart og tydelig – hver natt mellom klokken 23.00 og 03.00.

Vi var også unge en gang, vi feiret også, av og til for mye. Men bare i helgen, og ikke 20 dager på rad!

Jeg lurer på, hva hvis:

10 år senere, i 2029: De fleste som har feiret russ i 2019 er nå lykkelige foreldre, har fast jobb, må stå opp tidlig, og bor tilfeldigvis i nærheten av en møteplass: en brygge, en bensinstasjon, en park osv.

Og de sover rolig og fornøyd i sengen etter en krevende dag, men plutselig, ved 23.30-tiden om natten oppstår et ekstremt bråk fra et høyttaleranlegg i en bil som er parkert akkurat ved siden av huset.

Vil de da stå i sengen å irritere seg over dette? Jeg antar at de lukker vinduene, men det gir ingen forbedring! Og det skjer ikke bare en gang, men i nesten 10 dager (netter)! «Den ufordragelige russen!» er det sagt etterpå.

Og kanskje nå husker de året 2019 – da de var russ selv. Og kanskje de får dårlig samvittighet. Det er jo en slags «balanserende rettferdighet».

Så, kjære russ, vær så snill å tenke litt på alle de stakkars innbyggerne mens dere feirer, som må stå opp tidlig og klare yrkeslivet sitt. Fordi en dag kan det skjer med deg også, Takk!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags