TRYKK HER FOR Å PRØVE AMTA GRATIS I HELE JANUAR!

Nesodden/Frogn: I helgen og mandag vil temperaturen holde seg nær null grader eller på minussiden.

– Hvor lenge tenker du at snøen kan bli liggende?

– Det ser ut til at vi får mildere vær fra tirsdag av. Da kan temperaturene ligge på plussiden, svarer meteorolog Granerød.

– Da vil nok snømengden avta noe, men samtidig er det ikke noe særlig nedbør i vente. Dermed vil snøen helst smelt kun på grunn av at det er plussgrader, og da tar det sin tid før den forsvinner.

Får vi se sola?

Når det gjelder vindforholdene mener Granerød at det vil bli rolige vindforhold de neste dagene.

– Når det gjelder Frogn og Nesodden vil neppe blir mer enn bris styrke.

Meteorologen legger til at det vil bli fine forhold for dem som vil prøve skiene.

– Fra neste uka vil det jo også bli en liten økning i temperaturen, da kan snømengden bli litt lavere, og snøen vil etter hvert bli våtere.

– Det ser ut til at det vil bli ganske overskyet de fem til seks neste dagene, men mot slutten neste uka kan det bli en liten bedring i skydekket. Da kan det dreie fra østavind til nord/nordvest, og da vil kan det bli et lettere skydekke, og muligens litt kaldere igjen. Men det er såpass langt frem i tid, så det kan vi bare følge med på og se om slår til, avslutter Granerød.

Hos Skiforeningen kan du se hvordan føreforholdene er i Nesoddmarka, og i Frognmarka.

Tilpass fart og avstand

Det kom en del snø natt til lørdag som skapte en del trafikale utfordringer.

Flere steder har lastebiler blitt stående fast, og på E6 utenfor Oslo sentrum ble en sjåfør anmeldt fordi vogntoget verken hadde vinterdekk eller kjettinger. I tillegg lakk det bremsevæske fra lastebilen.

I Rundvollbakkene ble et vogntog stående da kjettingen hadde satt seg fast mellom hjulene

– Tilpass farten og avstand til bilen foran, kjør etter forholdene, sørg for at du har gode dekk, og er man ikke komfortabel med å kjøre på vinterføre, kan man kanskje vente med å kjøre, sier trafikkoperatør Tilia K. Mathré ved Vegtrafikksentralen øst til NTB.

TRYKK HER FOR Å PRØVE AMTA GRATIS I HELE JANUAR!