(NETTAVISEN) Lenge var Nord-Norge den store taperen på værfronten, men etter å lidd seg gjennom snøbygene tidligere i mai har det snudd. Nå har Nord-Norge det varmest i Skandinavia.

Snur til helgen

Men jubelen kan bli kortvarig for nordlendingene, for til helgen kommer regnværet. I Oslo skal det regne litt i løpet av fredagen, før det på lørdag skal klarne opp og gå opp imot 20 grader. Se hvordan været blir i Frogn og Nesodden lenger ned i saken.

– I løpet av lørdagen kan det bli opp mot 20 grader langs kysten fra Oslo og helt ned til Sørlandet. Det er egentlig kysten av Telemark, Vestfold og Sørlandet som blir varmest og finest. Det vil bli en smak av sommer, sier Iselin Skjervagen, vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt.

Hun forteller at det vil skille veldig på værfronten i Sør-Norge.

– Nord for Sognefjorden ser det ut til at det kommer en del regn, mens det blir fint sør for Sognefjorden, forteller hun til Nettavisen.

Altså går Trondheim en våt og kald helg i møte, med åtte grader og regn, ifølge Yr.

For Frogn og Nesodden sin del er det meldt noe regnvær fredag 27. mai. Lørdag og søndag er det meldt sol og delvis skyet med 17 til 19 grader.

Farevarsel

Meteorologisk institutt kommer også med farevarsel for snø i den sørnorske fjellheimen.

– Vi har sendt ut farevarsel om snø for områdene Rondane og fjellet i Sør-Norge unntatt Langfjella. Det er ventet snøbyger i fjellet over 800 meter fra lørdag kveld til søndag morgen. Det kan komme mellom tre og ti centimeter. Kjør etter forholdene, skriver de på Twitter.

I tillegg rapporterer de om en mulig varmerekord på Svalbard.

– Det er ikke bare i Nord-Norge det har vært varmt de siste dagene. Varmen har spredt seg til Svalbard. Det er 46 år siden Svalbard har hatt en maidag med temperaturer over ti grader. Det ser ut som om vi kan slå den rekorden i dag, skriver meteorologene.