Endelig ser det ut til at vi slipper å fryse halvt ihjel på 17.mai

Godværet og den deilige temperaturen vil vare en god stund, men det kan hende vi får noen regndråper på 17.mai. Bildet er fra toget i Drøbak i fjor. Hadde du ikke paraply å gjemme deg under, ble du både våt og kald.

Godværet og den deilige temperaturen vil vare en god stund, men det kan hende vi får noen regndråper på 17.mai. Bildet er fra toget i Drøbak i fjor. Hadde du ikke paraply å gjemme deg under, ble du både våt og kald.

Artikkelen er over 1 år gammel

De siste årene har det vært både vått og kaldt på 17.mai i Follo. I år ser det endelig ut som værgudene slår litt hardere på stortromma. Men vi er ikke garantert knallvær på nasjonaldagen.

DEL

FOLLO: - Det er litt usikkert så mange dager i forveien, for det ligger er et lavtrykk nord på kontinentet. Det er en liten fare for at det vil regne litt på nasjonaldagen, men det er ikke sikkert dette systemet kommer opp til oss, sier Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Akershus Amtstidende.

Vi kommer tilbake til 17.mai-temperaturene. Men la oss først kose oss med værvarselet for de neste dagene.

Enda varmere

Det deilige været holder seg til torsdag også, og vi kan vente oss godt over 20 grader. Det var 22 grader i Drøbak tirsdag ettermiddag, vi kan komme enda høyere onsdag og torsdag.

- Men det er en ende på godværet, melder Haga.

- Det ligger et nedbørssystem som utvikler seg i Nordsjøen, og det trykker på nordover. Det treffer oss torsdag kveld, og da vil det regne ganske godt, sier han.

Venter striregn

Det er vanskelig for meteorologen å spå akkurat hvor det store systemet treffer, og hvor mye regn som kommer, men vi kan få striregn på opp til 25 milimeter og torden.

- Det vil holde på fram til fredag før det lysner på ettermiddagen. Da ser det ut til at det ordner seg mot helgen.

På lørdag og søndag vil høytrykket forsterke seg og det blir lettere vær. Haga kan ikke utelukke en liten dråpe på søndag, men temperaturen vil være brukbar.

- Om det ikke regner ser vi nok 20-tallet. Kommer det litt regn, blir det et par grader kjøligere.

Kan få 18 grader på 17.mai

Mandag og tirsdag neste uke får vi pent og varmt vær igjen. Høytrykket blir liggende og det blir over 20 grader. Så ligger dette lavtrykket og vaker på kontinentet da. Men vi vil nok ikke regne bort på nasjonaldagen i år.

- Det blir trolig brukbar temperatur i nedbøren, så det blir ikke noe kjølig regn om det kommer.

Maks 14 grader om det regner, og opp mot 18 grader om det blir opphold på 17.mai.

I fjor snødde det uka før 17.mai og på selve dagen var det skikkelig kaldt, bare 10 grader og regn. Si at det ikke blir slik i år, er du grei.

- Prognosene peker mot at det ikke blir snø i allefall, så vi satser på at vi slipper det. Det vil ikke regne i bøtter og spann, og vi tåler vel kanskje litt drypp av og til, sier meteorologen.

Kjølig tilbakeblikk

I fjor våknet vi til sprutregn og ti grader på nasjonaldagen. Heldigvis ga det verste seg før hovedtogene, men det dryppet jevnt gjennom store deler av dagen. 

I 2016 kunne vi feire nasjonaldagen i solskinn.

Været på 17.mai 2015 var heller ikke mye å skryte av. Det var ni magre grader, regn i lufta og det blåste nordavind.

Hvem kan glemme 17.mai i 2008? Det var den kaldeste nasjonaldagen på 50 år. Det snødde, sluddet og regnet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags