Brandvoll og Plastpiratene nominert til Oslo miljøpris

Miljøpris: Plastpiratene er Andreas Branvoll er nominert til Oslo miljøpris. Foto: Privat

Miljøpris: Plastpiratene er Andreas Branvoll er nominert til Oslo miljøpris. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Nylig ble det klart at Plastpiratene og Andreas Brandvoll er nominert til Oslo miljøpris.

DEL

Drøbak/Oslo: Amta skrev nylig om Andreas Branvoll og Plastpiratene. Dette er organisasjonen som i 2018 ryddet 19 tonn plast langs Norskekysten. I år har de som mål å samle inn 60 tonn. Bak det hele står nettopp Brandvoll fra Drøbak.

Organisasjonen som har følgende motto: «vi får mennesker og hav på rett kjøl» – tar blant annet med vanskeligstilte ungdom og voksne, samt rusmisbrukere, ut for å seile å plukke plast.

– Utrolig hyggelig

Nå er både Brandvoll som person og Plastpiratene som organisasjon nominert til Oslos miljøpris. Det setter Brandvoll stor pris på.

– Utrolig hyggelig at arbeidet vårt blir anerkjent og verdsatt. Jeg setter stor pris på at noen har nominert oss til denne prisen, sier Branvoll til Amta.

« I motsetning til hva Pirater er kjent for, nemlig å skape utrygge havner, så er målet til Andreas Branvoll og Plastpiratene motsatt – nemlig å skape trygge havner», heter det blant annet i nominasjonen av Plastpiratene.

Oslo kommune deler hvert år ut Oslo miljøpris. Prisen på 50.000 kroner skal stimulere til og belønne nytenking og innsats i miljøarbeidet. Den kan gis til kommunens innbyggere, virksomheter, organisasjoner og næringsliv. I tillegg til selve prisen kan foreslåtte kandidater gis hederlig omtale.

Klokke til salgs

Brandvoll har mange baller i lufta. Til helgen skal han til Sarpsborg og hente nok en båt som skal brukes av plastpiratene i forbindelse med opprydding i sjø og langs kyst. Amta skrev også nylig om den helt spesielle klokken Branvoll har til salgs på Finn.no. Den har en prislapp på svimlende 100.000 kroner og hvert eneste øre skal gå til Plastpiratene.

– Klokka er fortsatt til salgs, opplyser Branvoll.

Klokka det er snakk om er det Brandvoll selv omtaler som Norges råeste klokke. En Corum Golden Bride-klokke signert Vincent Calabrerse.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken