Navn: Mina Sørby

Alder: 19

Yrke: Markedsansvarlig og butikkmedarbeider

Bosted: Drøbak

– Du har tatt deg et «friår» og jobber i Coffee Table Books i Drøbak sentrum – hva var grunnen til at du valgte det?

– Jeg ønsket en pause fra skolen før jeg starter å studere. Da får jeg spart opp penger og samtidig levd et godt liv med en jobb jeg er veldig glad i.

– Butikken åpnet for noen måneder siden – har mange rukket å oppdage den?

– Jeg er faktisk veldig overrasket over hvor mange som har oppdaget butikken både i og utenfor Drøbak. Dette legger vi merke til på sosiale medier, nettbutikken og i Torggata 6.

– Hva er det beste og det «verste» med å stå i butikk?

– Det beste med å stå i butikk er å få møte så utrolig mange hyggelige mennesker hver eneste dag og å jobbe med spennende og vakre ting. Jeg kommer egentlig ikke på noe kjipt.

– Forventer dere flere kunder nå fram mot jul?

– Jeg tror det vil komme mange julegavekjøpere nå og framover mot julen, noe vi allerede har opplevd den siste måneden. Dette er fine gaver fordi vi har så bredt utvalg av temaer og interesseområder, det gjør det lett å finne en personlig og meningsfull gave.

– Når du ikke jobber – hva opptar deg?

– Jeg bruker mye tid med menneskene jeg har rundt meg og på trening, opplevelser og hygge. Så prøver jeg også å få reist en del når det passer seg.

– Hva slags planer eller drømmer har du framover?

– Per dags dato er planen å flytte til Oslo neste høst og studere fysioterapi. Så håper jeg å jobbe litt i butikken ved siden av.

– Er det noe du savner i Drøbak sentrum?

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan Drøbak sentrum er i dag, men det er alltids hyggelig om det skulle dukke opp noe spennende.

– Hva er din favorittfilm – eller bok?

– The amazing spiderman 2. Favorittbok er Animal farm av George Orwell.

– Hvis du fikk 100.000 kroner til et godt formål hvem ville fått pengene?

– Akkurat nå ville jeg gitt pengene til de som sliter med å kjøpe mat og julegaver til barna sine.

– Hvem vil du gi en rose?

– Jeg vil gi en rose til bestefaren min, Arne Henrik Pettersen, som er et av de snilleste menneskene jeg kjenner. Han har også hatt stor betydning for at butikken er blitt akkurat slik vi ønsket.